Navigation


Klicka här för att se jobb inom din yrkeskategori.

Enhetschefer Göteborg • Kållered • Vänersborg • Borås

Migration är en av de stora globala framtidsfrågorna. Det är vår uppgift att förverkliga uppdraget från riksdag och regering och att möta de ständiga förändringarna som sker i vår omvärld.

Migrationsverket är inne i en betydande expansionsfas och vi driver också ett genomgripande utvecklingsarbete för att kunna leva upp till de förväntningar vi har på oss. Detta ställer stora krav på att vi förmår att sätta effektivitet, kvalitet och service i centrum. 
Nu söker vi enhetschefer till både nya och befintliga enheter. Enheterna har antingen ansvar för att den juridiska prövningen av ansökningar från människor som söker sig till Sverige sker på ett snabbt och korrekt sätt eller ansvar för att ombesörja att allt det praktiska runt varje asylsökande fungerar under tiden som ärendet prövas juridiskt. 

Som enhetschef får du ansvar för att leda verksamheten vid din enhet där måluppfyllelse, en god arbetsmiljö samt utveckling genom ständiga förbättringar prioriteras högt. Som chef tar du tillvara på och stärker den drivkraft som finns hos medarbetarna och genom delaktighet, engagemang och fokus på våra sökande, bidrar du till kontinuerlig utveckling av verksamheten.

Vi söker dig som har flerårig chefs- och ledarerfarenhet, med budget och personalansvar. Du har erfarenhet av leda medarbetare, att leda och utveckla en verksamhet med gott resultat och av att leda i förändring. Erfarenhet från offentlig verksamhet är en merit.
Du behöver ha en akademisk utbildning med samhälls-, juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer samt av att samverka med externa intressenter. Det är också meriterande om du har kunskap om utlänningslagstiftning och förvaltningsrätt samt kunskap om Lean.

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper om krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Vi söker därför dig som är trygg i ditt ledarskap, har en god ledarskapsförmåga och som kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare. Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. Du har förmåga att strukturera verksamhetens arbete på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Du agerar med helhetssyn och kan leda en verksamhet i förändring. Du visar ett gott omdöme, har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och bemötande. Du leder genom mod, empati och tydlighet.

Ansök och läs mer om vår verksamhet och tjänsterna på: www.migrationsverket.se/jobb

Välkommen till oss! 

Fram till den 25 oktober ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv!

Skriv också i din ansökan vilken/vilka orter som är aktuella för dig. 

Vi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i de här rekryteringarna är Kristina Ohlson, ******, vår kontaktperson.

Skriv ut

Arbetsgivare

Migrationsverket
Migrationsverket – en myndighet mitt i världen Migrationsverket är en arbetsplats med en dynamisk verksamhet som... Mer om Migrationsverket

Plats

Anställningsform

- Heltid

ID

1727984

Utbildningsnivå

Universitet/Högskola

Liknande jobb