Navigation


Klicka här för att se jobb inom din yrkeskategori.

Miljö- och byggchef (förvaltningschef)

H:Mina Dokument1. KunderVästerviks kommunMiljö- & Byggnadscheflogo.jpg

Västerviks kommun har attraktiva boendemiljöer och mycket livskvalitet. Här är det lika nära till skärgården som till det typiskt småländska inlandet. Kommunen har ett gott företagsklimat där besöksnäring och en framgångsrik tillverkningsindustri dominerar. Kommunen har cirka 36 000 invånare varav drygt 21 000 bor i centralorten Västervik.

Miljö- och byggnadsnämnden är den nämnd som har ansvar för tillstånd och tillsyn för bygg-, miljö-, livsmedels- och alkoholärenden. Nämnden ger också information och råd inom de områden som den har ansvar för. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning är miljö- och byggnadskontoret. På kontoret arbetar handläggare, inspektörer och administratörer inom de områden som nämnden har ansvar för. 

Som Miljö- och byggchef är du anställd av kommunstyrelsen och direkt underställd kommun-direktören. I det dagliga arbetet är du underställd miljö- och byggnadsnämnden. Du ingår även i koncernledningsgruppen.

Arbetsbeskrivning

Du har fullständigt ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Förvaltningen har idag en budget om cirka 25 Mkr och en personalstyrka om cirka 30 personer. Du har även ansvar för verksamhetsplaneringen och verksamhetens utveckling.  Viktigt för dig blir att utveckla och förbättra service, tillgänglighet, bemötande samt information och kommunikation internt i förvaltningen, men även mot andra kommunala verksamheter samt näringsliv och kommuninvånare. Ytterligare en utmaning är att utveckla och förbättra samverkan med samhällsbyggnadsenheten i syfte att få en så bra planeringsprocess som möjligt.

Din profil

Vi söker dig som har för uppdraget en relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att vara chef över andra chefer, och av arbete i ledningsgrupp, gärna på koncernnivå. Meriterande är erfarenhet av myndighetsarbete i en politiskt styrd organisation.

Som person har du en god förmåga och intresse för att leda och utveckla personal, service och ekonomi till en långsiktig effektiv verksamhet med nöjda kommuninvånare. Du har även en god förmåga att förena ett tydligt och öppet ledarskap med budget- och resultatansvar. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och servicekänsla. Vi ser också att du agerar utåtriktat och synligt med en god samarbetsförmåga. Du är självständig med god planeringsförmåga, och kan arbeta strukturerat. Du trivs i en roll där du med din kunskap kan bidra till förbättringar, och drivs av att utmana och bli utmanad av existerande arbetssätt/lösningar.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

Ansökan tar vi emot genom att du registrerar dig i vår databas. Vi tar ej emot ansökningar via e-post. För mer information om uppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Örjan Högberg, ******.

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Skriv ut

Arbetsgivare

UNIK RESURS I SVERIGE AB
Unik Resurs är en långsiktig utvecklingspartner i både med- och motgång. Vi finns där när våra kunder behöver bli... Mer om UNIK RESURS I SVERIGE AB

Plats

Anställningsform

- Heltid

ID

1707062

Utbildningsnivå

Arbetslivserfarenhet, Universitet/Högskola