ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Solrosen

Solrosen är det lilla, familjära föräldrakooperativet i natursköna Saltviksskogen, endast ett stenkast från havet och grundat 1999. Förskolan har ca 30 barn delat på tre avdelningar med två förskollärartjänster, fyra barnskötare samt en kock utöver förskolechefen. Förskolan bygger på gemenskap, miljömedvetenhet och äventyrslust som genomsyrar hela verksamheten. Solrosen har en uteprofil och barnen tillsammans med personal spenderar större delen av dagen utomhus.

Verksamheten drivs som ett föräldrakooperativ, där styrelsen är arbetsgivare och består av föräldrar, vilket gör att ett nära samarbete mellan personal, föräldrar och förskolechefen är en naturlig del av verksamheten. Detta innebär att förskolechefen, tillsammans med personalgruppen, har unika möjligheter att utveckla verksamheten och forma den utefter barnens behov och intresse. På Solrosen utvecklas trygga, nyfikna barn som visar omtanke om varandra och vår miljö. Dit når vi genom engagerade pedagoger som använder skog och miljö för att göra lärande till ett äventyr varje dag.

Arbetsuppgifter

Som förskolechef på Solrosens förskola leder du verksamheten genom att ansvara för att planera, genomföra, utveckla samt dokumentera det pedagogiska arbetet enligt gällande skollag och läroplan. Förskolechefen ansvarar för att verksamhetens resultat följs upp och säkerställs. Tjänsten är i dagsläget delad, vilket innebär att en del av arbetsdagen är i barngrupp medan resterande del av dagen består av planering, administration och utveckling av verksamheten. Tjänstgöringsgraden är inget som är skrivet i sten utan kan ses över i samråd med styrelse, personal och förskolechef i förhållande till ekonomi och bemanning.

Som förskolechef är du länken mellan styrelsen och personalen. Även om du en del av arbetsdagen är i barngrupp är du hela tiden chef över verksamheten. Som förskolechef ansvarar du för arbetsmiljöfrågor, personalfrågor samt att driva förskolan framåt genom att skapa en professionell kultur och ett team med en tydlig gemensam vision. För tjänsten behövs ett helhetstänk då det är en liten verksamhet, därför är det viktigt att vara insatt i ekonomi, bemanning och barnplacering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och brinner för organisationsutveckling samtidigt som du gärna arbetar nära barn och personalgruppen i det dagliga arbetet. Det är meriterande om du tidigare varit förskolechef och har erfarenhet av att arbeta i ett föräldrakooperativ.

Vi lägger stor vikt vid att du som person har ett intresse av ledningsfrågor och tycker arbetsledning är roligt, utmanande och spännande.  Du måste kunna fatta svåra och ibland obekväma beslut samt uttrycka din mening klart genom en god kommunikativ förmåga. Personalens kompetens ska du som ledare kunna ta tillvara på, samt inspirera, motivera och göra dem delaktiga i förskolans vidarutveckling. Detta bygger på att du har en god samarbetsförmåga och du är säker i din yrkesroll. Din kreativitet och äventyrslust smittar av sig på personalgruppen vilket skapar ett engagemang samtidigt som ditt strukturerade arbetssätt driver vår förskola framåt. Du är en trygg och stabil ledare som kan vara närvarande i den dagliga verksamheten samtidigt som du har förmågan att blicka framåt och se verksamhetens potential.

Körkort B fodras samt tillgång till egen bil.

Schemalagd arbetstid varierande generellt mellan 07.00 – 17.30.

Eftersom vi är en liten verksamhet lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningsformen är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning och med tillträde snarast. Fast lön enligt överenskommelse.

Ansökande behandlas löpande, dock senast 15 december. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt examensbevis och eventuell legitimation.

Kontaktperson ordförande Carl Fredrik Leandersson: (0705-093116)

Solrosens föräldrakooperativ söker förskolechef!

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb