ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Administrativ chef

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Administrativ chef

Om arbetsplatsen

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas. Här behövs och uppskattas alla för det de gör, både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Vår administrativa chef har gått vidare till en annan tjänst. Nu söker vi dig som vill ha ett spännande, utvecklande och variationsrikt arbete i en miljö som ger inblick i frågor som är högst aktuella i samhällsdebatten.

Som administrativ chef ansvarar du för den administrativa enheten som är en del av staben. Enheten består av åtta medarbetare verksamma inom områdena administration, utredning och arkiv. Enheten ansvarar bland annat för kommunens diarium, kommunens gemensamma centraliserade nämndadministration, ärendehantering och beredningsprocess, arkivfrågor och de allmänna valen.

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef har du processansvaret för ärenden till nämnder, myndighetsärenden samt sammanhållen administration. Utifrån lagstiftning, politiska mål och beslut ska du med mod och lyhördhet styra, leda, stärka och utveckla medarbetare och verksamheten. Tillsammans med dina medarbetare skapar du delaktighet och gemenskap i det dagliga arbetet, vilket kräver en god självkännedom och trygghet i ledarskapet.

Administrativa enheten är en liten organisation med gemensam nämndadministration vilket innebär att det är naturligt att dela på olika arbetsuppgifter vid behov. Detta innefattar även ansvarig chef, som utöver att leda och fördela arbetet även har rent operativa arbetsuppgifter.

Tillsammans med dina medarbetare på enheten ansvarar du för att samordna och administrera ärendeprocessen till kommunens samtliga nämnder, utskott och kommunfullmäktige. Som administrativ chef är du också ansvarig för kommunens e-arkiv som vi har gemensamt med Töreboda och Gullspång. Implementering av e-arkivet pågår och arbetet drivs och samordnas av vår MTG-gemensamma e-arkivarie som har sin anställning på administrativa enheten.

Enheten har huvudansvaret för de allmänna valen och val till Europaparlamentet, där administrativ chef har en viktig roll i så väl planering som genomförande och tillhörande administration.

Arbetet som administrativ chef innefattar kontakt med politiken och ställer därmed krav på din förmåga att samarbeta med och underlätta för politiken att fatta beslut i frågor som rör verksamhetsområdet.
Arbetet som administrativ chef är omväxlande, utåtriktat och innebär många kontakter, inom kommunen men även externt. Vi förutsätter att du deltar i aktuella nätverk på regional nivå.
Uppdraget innebär att du har fullt ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och personal.

Målet är att i ett nära samarbete med medarbetare, kollegor och chef tillsammans göra skillnad för kommuninvånarna i Mariestads kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot offentlig förvaltning. Tidigare erfarenhet av att arbeta med kvalificerade administrativa uppdrag i en politiskt styrd organisation och tidigare ledarerfarenhet är meriterande.

Arbetet som administrativ chef innefattar kontakt med politiken och ställer därmed krav på din förmåga att samarbeta med och underlätta för politiken att fatta beslut i frågor som rör verksamhetsområdet.

Förutom erfarenhet och formell kompetens så är det viktigt att du ser värdet av att både samarbeta med andra, och självständigt driva arbetet framåt. Du har även en god analytisk förmåga och utvecklar arbetet inom enheten. Du behöver vara flexibel och kunna parera operativa frågor tillsammans med långsiktiga utvecklingsfrågor. Du har förmåga att se helheten, både förvaltning och Mariestads kommun i stort. För att trivas med tjänsten tror vi att du är en person som har lätt för struktur och vill arbeta effektivt. Som ledare är det viktigt att du är prestigelös och stödjande och har mod att leda verksamheten mot målen.

Enhetens uppdrag är kommunövergripande och innefattar många kontakter med andra verksamheter vilket innebär att du som chef måste ha ett stort mått av servicekänsla.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: A1121631

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Administrativ chef

Mariestads kommun