ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Administrativ chef vid Kommunstyrelsekontorets kansli

Ort
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Administrativ chef vid Kommunstyrelsekontorets kansli

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vi söker en erfaren administrativ chef till kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun. I arbetet ansvarar du och dina medarbetare för att den demokratiska beslutsprocessen blir effektiv och tydlig för förtroendevalda, tjänstemän och invånare. Älskar du kombinationen ”Ordning och reda” och ständig utveckling är detta en roll för dig. 

Arbetsbeskrivning

Som administrativ chef kommer du att vara operativt och strategiskt ansvarig för de tre huvudverksamheterna inom kommunstyrelsekontorets kansli, nämndsekretariatet, stadsarkivet och systemförvaltning av kommunens ärendehanteringssystem. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar för verksamheten.

Du leder och utvecklar dina medarbetare. Tillsammans ansvarar ni för att det finns kommunövergripande arbetssätt som skapar tydliga processer för beslutshantering, säkerställer att beslutsunderlagen håller hög kvalitet, säkrar att politiska möten genomförs på ett effektivt sätt och att allt dokumenteras på ett lagenligt sätt. Arbetet kräver en överblick över beslutsprocesserna i samtliga kommunens förvaltningar. Tillgänglighet och service till de förtroendevalda är en viktig del av arbetet på kansliet. Att skapa ett gott samverkansklimat med kollegor i hela kommunen är viktigt för att lyckas i rollen. 

Utmaningarna

Kommunstyrelsekontorets kansli utgör navet i den politiska beslutsprocessen och har till uppgift att stötta förtroendevalda och tjänstemän i framtagande av underlag, beslutsfattande och dokumentation. Kommunens verksamheter kräver att politiska beslut fattas kontinuerligt och därför är det avgörande att kansliets arbete är organiserat så att politiska möten genomförs enligt plan och att beredningsprocessen är effektiv.

Under de kommande åren kommer Norrtälje kommun att intensifiera utvecklingsarbetet för att skapa tydliga, kommunövergripande beredningsprocesser. Syftet är att öka effektiviteten och transparensen samtidigt som kvaliteten i de förtroendevaldas underlag ökar. Tjänsten som administrativ chef är en nyinrättad funktion, som utöver ansvar för den operativa driften för kansliet, även kommer samordna utvecklingsarbetet. Viktiga delar i förändringsresan är ökad digitalisering och ökad samverkan mellan kommunens olika delar. 

Kvalifikationer

  • Akademisk examen från högskola eller universitet inom ämne som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet kopplat till nämndarbete, administration av politiskt beslutsfattande eller annan offentlig administration

  • Erfarenhet som chef och ledare inkl personal- och budgetansvar

  • Väl förtrogen med att jobba i en politisk styrd organisation

  • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift

  • Meriterande om du har drivit utvecklingsprojekt inom offentlig administration

Som ledare drivs du av att tillsammans med dina medarbetare skapa tydliga rutiner i komplexa processer där olika behov möts. Du är van att hantera ett stort informationsflöde och parallella processer på ett lugnt och systematiskt sätt. Arbetet ställer krav på att du är lösningsfokuserad, noggrann, har god analytisk förmåga samt kan prioritera och strukturera ditt och enhetens arbete.

Du har helhetsperspektiv och är utvecklingsorienterad. I ditt arbete skapar du förutsättningar för att medarbetarna ska utvecklas, nå resultat, känna delaktighet samt vara engagerade i sitt arbete. För att lyckas i rollen som administrativ chef ska du vara en kommunikativ person med stor egen drivkraft. Du värnar om goda relationer med kollegor i hela kommunen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om arbetsplatsen

Tjänsten som administrativ chef för kommunstyrelsekontorets kansli är en del av verksamheten som lyder under stabs- och planeringschefen. Kansliet utgör en enhet i kommunstyrelsekontorets stab. Kommunstyrelsens stab består av sex enheter, Juridik, Kontaktcenter, Kommunikation, Säkerhet- och krisberedskap, Trygg i Norrtälje kommun samt Kommunstyrelsekontorets kansli. I rollen rapporterar du till stabs- och planeringschefen och ingår stabens ledningsgrupp tillsammans enhetscheferna för de olika verksamheterna. Kommunstyrelsekontorets kansli består idag av 10 medarbetare.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.  

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-08-04

Sista ansökningsdag:

2022-08-28

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Ekonomichefer och administrativa chefer

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Stabs- och planeringschef

Joakim Appelquist, joakim.appelquist@norrtalje.se, joakim.appelquist@norrtalje.se

Facklig representant Ledarna

Knut Nygaard, knut.nygaard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig representant Vision

Calmar Österman, calmar.osterman@norrtalje.se, 0176-71000

Facklig representant DIK

Ann-Charlotte Ildvad, ann-charlotte.ildvad@norrtalje.se, 0176-713 05

Dela detta jobb

logga
Administrativ chef vid Kommunstyrelsekontorets kansli

Norrtälje kommun