ledningsjobb.se

Med målet att bli branschledande strategiska rådgivare samlas Göteborgskontoret i helt nya affärsområden med start 2020. Nu söker vi en affärsdriven och nätverkande entreprenör som vill bygga affärsområdet Kommersiella fastigheter från grunden.

Hur spetsar vi arkitektens erbjudande som värdeskapare i en allt mer disruptiv konkurrens och accelererande samhällsutveckling? På Tengbom är svaret strategisk rådgivning. Att analysera vad som händer runtomkring oss och våra kunder och utveckla proaktiva helhetslösningar. För att ta ett ännu smartare grepp om marknaden och varje kunds specifika behov och affär samlar vi nu Göteborgskontorets studios i tvärdisciplinära affärsområden. Det är här du kommer in.

Om kontoret och affärsområdet
Välkommen till Tengboms kontor i Göteborg med runt 100 medarbetare och stans bästa läge. Vi vet att mest värde skapas när vi kopplar på ett spektrum av kunskaper. Inom affärsområdet Kommersiella fastigheter är vi idag runt 35 medarbetare som jobbar med miljöer för kontor, hotell, restaurang, storkök och handel. Tillväxt är en viktig del av affärsområdets utveckling framåt och i takt med ökad lönsamhet är målet att addera fler kompetenser och team. Nuvarande och eventuella tillkommande studiochefer kommer att ingå i affärsområdets ledningsgrupp.

Om rollen
Affärsområdeschefen ingår i kontorets ledningsgrupp och ansvarar för den strategiska ledningen av affärsområdet; dess affär, varumärke och kvalitet. Du utvecklar marknadsledande erbjudanden genom att analysera marknad, omvärld och konkurrens och identifiera nya möjligheter. Som talesperson för Tengbom bygger du aktivt relationer med potentiella kunder och andra intressenter, drar in nya uppdrag och marknadsför oss i externa och interna sammanhang. Du rapporterar till kontorschefen, har personalansvar för affärsområdets studiochefer samt leder övergripande utveckling och samordning av exempelvis arkitektonisk kvalitet, kompetens, metodik och kultur.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Ansvar för affärsområdets övergripande affärs- och säljplan, budget och gemensamma mål
 • Driva proaktiv utveckling samt löpande omvärlds-, marknads- och konkurrensanalys
 • Driva och utveckla nyförsäljning och nykundsbearbetning
 • Leda och delegera affärsområdets verksamhet och strategiska utveckling
 • Agera talesperson för affärsområdet och Tengbom, bygga nätverk och relationer
 • Visst kundansvar med uppföljning, agera som KAM gentemot strategiskt viktiga kunder
 • Leder affärsområdets ledningsgrupp och har direkt personalansvar för dess studiochefer

Om dig
Vi letar efter en erfaren arkitekt som drivs av strategisk affärsutveckling och redan är etablerad på marknaden, med fördel inom sektorn för kommersiella fastigheter. ”Make a customer, not a sale” beskriver din inställning till uppdraget – du förstår vad som krävs för att bygga nära kundrelationer och landa de stora uppdragen. Du får energi av rollen som varumärkesbyggare och talesperson internt och externt och har redan ett stort nätverk som du hela tiden utvecklar. Proaktivitet är avgörande för rollen och därför tror vi att du är både entreprenörsmässig och målinriktad; du går aktivt från analys till handling, följer upp och vidareutvecklar. Som ledare är du värderingsmanifesterande, coachande och inspirerande.

Vi letar efter dig som...

 • Har minst 8 års erfarenhet samt examen som arkitekt och har lett egna projekt
 • Är etablerad på marknaden med förmågan att skapa goda relationer
 • Är en visionär, affärsdriven och initiativtagande förändringsledare
 • Har vana av strategiskt säljarbete med goda resultat
 • Drivs av att undersöka och analysera omvärld, marknad och bransch
 • Är en kommunikativ, rådgivande och lyhörd ledare samt en van talare

Om oss

Tengbom är ett av Nordens främsta arkitektkontor. Vi skapar tidlös och innovativ arkitektur som är mänsklig, vacker och användbar för många kommande generationer. 2016 rankades vi som det fjärde mest innovativa arkitektkontoret i världen av Fast Company.

Vi är ett innovativt och internationellt team av exceptionella människor, ständigt på jakt efter nya medarbetare som vill förändra boxen med oss. Vi är nyfikna på dig. Vad vill du bidra med och hur kan du hjälpa oss på vägen in i framtiden? Hör gärna av dig och berätta.

 

 

Affärsområdeschef Kommersiella fastigheter till Tengbom Göteborg

Ort
Utgår

2020-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb