ledningsjobb.se

AML-chef till Nordiska

Ansök nu

AML-chef till Nordiska

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm. Vi erbjuder sparande och lån för att möjliggöra våra kunders affärer. Samtidigt erbjuder vi våra partners att skapa egna finansiella erbjudanden gentemot sina kunder med hjälp av våra molnbaserade tjänster och APIer. En stark entreprenörsanda i kombination med djup kunskap om finans­teknikutvecklingen ger oss god förståelse för hur man navigerar och presterar i den starkt växande fintech-sektorn. Vi överbryggar klyftan mellan den nya och den gamla bankeran genom att erbjuda tekniskt avancerade lösningar och finans­iering där efterfrågan ökar.

Vi är inne i en omfattande tillväxtfas. Detta ställer ökade krav på vårt arbete med regelefterlevnad och vi söker nu dig som vill komma till ett framgångsrikt och växande företag där du som AML-chef kommer ansvara för att vidareutveckla och leda vårt arbete inom AML.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

I din roll som AML-chef kommer vara placerad i första linjen och arbeta både strategiskt och operativt med ansvar för Nordiskas arbete mot penningtvätt, motverkande av terroristfinansiering och finansiell brottslighet.

Till dina arbetsuppgifter kommer bl.a. höra att:

·       Ansvara för utarbetande av policys, riktlinjer och instruktioner inom AML-området

·       Ge löpande råd och stöd till verksamheten

·       Genomföra riskbedömningar kopplade till AML samt övervaka risknivåer

·       Delta vid framtagande av nya produkter och tjänster

·       Utveckla och utvärdera bolagets KYC-processer

·       Säkerställa att bolaget har erforderliga processer och rutiner samt säkerställa att erforderliga åtgärder tas vid misstänkt penningtvätt

·       Genomföra utbildningar

·       Omvärldsbevakning av utveckling, trender, regelförändringar mm

Du rapporterar till COO.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad jurist eller ekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund. Du har god kunskap inom penningtvättsregelverket och gedigen praktisk erfarenhet av arbete inom AML från finansiell sektor. Har du erfarenhet av att arbeta på ett kreditinstitut är detta meriterande, likaså om du har erfarenhet av att leda och utveckla en AML-organisation.

Som person är du samvetsgrann, noggrann samt strukturerad och besitter hög integritet. Du är prestigelös och pragmatisk samt besitter goda kommunikativa och pedagogiska egenskaper.

Vi erbjuder

I våra centralt belägna lokaler invid Stureplan arbetar du i ett spännande och växande bolag i nära samarbete med våra övriga drivna kollegor inom olika funktioner. Företagskulturen och arbetsklimatet är viktigt för oss, varför vi värderar gemenskap och trivsel på arbetsplatsen högt. I denna roll kommer du få möjlighet att växa inom företaget och lära dig verksamheten, produkterna och finansmarknaden i grunden, vilka alla är under en spännande utveckling.

Läs mer på https://www.nordiska.se/om-nordiska/karriar/.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag! 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Dela detta jobb

AML-chef till Nordiska

Sharp Recruitment & Consultants