ledningsjobb.se

Om företaget / verksamheten

Vill du vara med och leda utvecklingen av framtidens förädlingsprocesser och produktkoncept? Har du ledarerfarenhet och en högskoleutbildning inom naturvetenskap eller teknik? Toppen- nu har du möjligheten att få arbeta som Avdelningschef i en verksamhet som har målsättningen att skapa en miljövänlig, fossilfri produktion av högförädlade produkter!

LKAB tillverkar världens mest klimateffektiva järnmalmspellets vid gruvorna och förädlingsverken i Malmberget, Svappavaara och Kiruna men vi vill bli ännu bättre. Vår målsättning är att utveckla en CO2-fri produktion av högförädlade produkter med maximalt utnyttjande av dagens restprodukter och minimala övriga emissioner till luft och vatten. Vi arbetar med egen forskning och utveckling och i nära samarbete med ett flertal partners, ett exempel är HYBRIT där LKAB tillsammans med Vattenfall och SSAB just nu utför pilotförsök med fossilfri pellets- och stålproduktion. Låter det intressant? Då ska du fortsätta läsa!

Om tjänsten

Vår avdelningschef för Process- och Produktutveckling går vidare till nya utmaningar inom LKAB varför vi söker en ersättare. Avdelningen finns inom enheten Marknad och Teknik med stort fokus på framtidens högproduktiva och koldioxidfria produktionssystem. Avdelningen består av dryga 70 medarbetare och är organiserade på flera orter.

Vi på LKAB är inne i en spännande fas och där avdelningens uppdrag är att effektivisera och utveckla LKAB:s produktionsprocesser inom förädlingen till högkvalitativa järnmalmsprodukter och ta sikte på tekniksprång för ökad förädlingsgrad samt koldioxidfria produktionsprocesser och produkter. Hybrit initiativet är ett av de viktigaste utvecklingsprojekten som pågår och fler samarbetsprojekt är under uppstart. Avdelningen ansvarar för projekt från idéstudie hela vägen till pilotskala och stödjer implementation av tekniken i fullskala. Vår forskning och utveckling formar framtidens förädling och produkter. För att lyckas samarbetar vi med de ledande företagen, universiteten och instituten i vår bransch.

Du leder avdelningen mot uppställda verksamhetsmål och i arbetet som avdelningschef ingår personalutveckling, arbetsmiljöarbete samt ekonomisk resultatuppföljning för arbetsplatsen. Du ska bidra till att medarbetarna präglas av ett positivt arbetsklimat och håller en hög nivå på arbetsmiljöarbetet. I rollen ingår också att sätta upp mål och stötta medarbetarna i deras utveckling och dagliga arbete.

Du rapporterar till enhetschefen för Marknad och Teknik, och du ingår i Marknad och Tekniks ledningsgrupp där dina kollegor som arbetar som avdelningschefer inom enhetens andra områden ingår.

Eftersom verksamheten sträcker sig från Luleå i söder till Kiruna norr, är det möjligt att vara stationerad i Luleå, Malmberget eller Kiruna

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utåtriktad, initiativrik, drivande samt har god förmåga att bygga relationer och kommunicera förändringar inom teknik och metodik. Vidare förutsätter vi att du har ett teknikintresse, god analytisk förmåga, erfarenheter inom processutveckling samt ett genuint intresse för ledarskap och medarbetarskap. Vi ser gärna att du är civilingenjör alternativt högskoleingenjör med erfarenhet från liknande verksamhet och som med engagemang och nytänkande kan ta dig an ledarrollen.

Eftersom ansvarsområdet täcker samtliga verksamhetsorter kommer det att ingå resor i tjänsten.

För alla tjänster inom LKAB är körkort med behörighet B ett krav

Övrig information

Tycker du att tjänsten låter intressant? Vi hoppas det. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30:e november 2020.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Markus Petäjäniemi, Direktör Marknad och Teknik, tel: 070-373 81 96

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Norra - Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Norra - Ingegerd Kyrö, 0980-71050
Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

Är du vår framtida avdelningschef till Process- och Produktuvteckling?

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Dela detta jobb