ledningsjobb.se

Asset Manager

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Asset Manager

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner. Vi söker nu en Asset Manager till vår verksamhet.
   
Vårt uppdrag
Asset managements uppdrag är att från ett helhetsperspektiv maximera värdet av våra anläggningar. Vi utvecklar även vår framtida affär genom strategiska analyser, omvärldsbevakning samt deltagande i komplexa och strategiska affärsutvecklingsprojekt.
   
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor i Sverige, Tyskland och Nederländerna. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team i en verksamhet som står inför stora investeringar och spännande utmaningar. Vi på Vattenfall tycker att det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.
  
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Asset Manager
• Genomföra strategiska analyser av Värme Sveriges anläggningars ur ett livscykelperspektiv
• Utveckla strategiska planer för hela värdekedjan, från bränsle till kundleverans. Som Asset Manager deltar du i verksamhetens framkant och säkerställer att vi får maximalt värde av våra tillgångar över tid med god miljö och klimatprestanda – du påverkar Vattenfall och fjärrvärmens framtid.
• Ta fram beslutsunderlag till Värmes ledning för att säkra en långsiktigt hållbar förvaltning av anläggningar samt lönsam utveckling av verksamheten.
• Delta i komplexa och strategiska affärsutvecklingsprojekt
• Driva utvecklingen av den svenska värmeverksamheten i enlighet med ledningssystemet för tillgångar, ISO55000.
   
Placeringsort: Solna eller Uppsala
  
Dina kvalifikationer som Asset Manager
• Du är utbildad civilingenjör eller civilekonom alternativt så har du relevant arbetserfarenhet för motsvarande kompetens.
• Du har några års erfarenhet som Asset Manager eller motsvarande arbetsuppgifter.
• Bekant med flera av områdena strategi och planering, beslutsstöd och beslutsprocesser, anläggningsinformation och digitalisering, risk och uppföljning samt anläggningars livscykel
• God förståelse för hur man balanserar prestanda – ekonomi – risk
• Du har arbetat med framåtsyftande analyser samt utvecklat och utvärderat scenarier
• Det är en fördel om du har erfarenhet från energisektorn och förstår värmeaffären.
• Erfarenhet från risk management, asset information management samt information governance ses som meriterande liksom erfarenhet från förändringsledning.
• Erfarenhet av ledningssystem för Asset management / anläggningstillgångar, ISO55001, ses som meriterande
• För att lyckas i rollen krävs god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.
  
Att samarbeta för att nå resultat av hög kvalitet och i tid är en självklarhet för dig. Du vill aktivt bidra till utvecklingen av verksamheten och är därför inte rädd för att utmana nuvarande processer och arbetssätt. Som person är du kommunikativ, analytisk och strävar efter toppkvalité genom kontinuerlig utvecklig.   

Låter det som ett jobb för dig?
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 19 september 2021.   

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lennart Gårdman 070-609 55 45. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Caroline Grammenos på caroline.grammenos@vattenfall.com eller 072-224 97 01.
 
Fackliga representanter – Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
Kalle Almqvist, Akademikerna
Kjell Karlsson, Ledarna
Göran H. Johansson, SEKO
Patrik Nenzén, Unionen.
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vår organisation
I Uppsala finns Vattenfalls största svenska fjärrvärmesystem där vi erbjuder över 100 000 invånare en hållbar uppvärmning. Produktionen av värme, kyla och ånga baseras på energiåtervinning från avfall och just nu investerar vi ca 3,5 miljarder i en stor förnyelse av vår anläggningspark i Boländerna för att bli helt fria från fossila bränslen till år 2025. Utöver den centrala anläggningen finns även flera sattelitanläggningar runt om i stan. Verksamheten i Uppsala säljer ca 1300 GWh värme, 140 GWh el, 100 GWh ånga, 100 GWh kyla och återvinner energin från ca 300 000 ton avfall.
   
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
   
#LI-SJ1

Dela detta jobb

Asset Manager

Vattenfall AB