ledningsjobb.se

Avdelningschef Älvkarleby – Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Avdelningschef Älvkarleby – Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med säkerheten i fokus.

 

Vill du vara med och utveckla Vattenfall Services affär och personal? Vår organisation växer och vi söker nu en avdelningschef till avdelningen Älvkarleby/Kärnkraftsservice.

 

Vårt uppdrag styrs av ett ramavtal mellan Vattenfall AB och Vattenfall Services.

 

Din roll som Avdelningschef

Vattenfall Services mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att fortsätta utveckla vår affär och personal. Du, tillsammans med dina medarbetare ansvarar för att fortsätta utveckla oss fram till önskad position. Personalen består i dagsläget av ca 15 medarbetare och ett antal underentreprenörer beroende på uppdrag.

 

Det här är ett fartfyllt och utmanande ledaruppdrag i en affärsmässig verksamhet. Rollen innebär ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för hela avdelningens verksamhet. Arbetet är omväxlande, du förväntas att ha nära kontakt med kunder och kollegor och du erbjuds goda möjligheter att bidra till vår fortsatta tillväxt och utveckling. Du rapporterar till affärsområdeschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

 

I Älvkarleby levererar vi konstruktörer, elektriker, instrumenttekniker, ingenjörer, montageledare och svetsare/mekaniker till vår kund Vattenfall R&D. Där bygger vi modeller för att simulera driftfall åt vattenkraften men även kärnkraft och vindkraft. De mesta uppdragen utföres i projektform. Uppdragen är i regel årsvisa men under kärnkraftens revisioner medverkar vi med bl.a. pumptekniker och elektriker så resor förekommer i tjänsten.

 

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Ekonomiskt ansvar; upprätta budget, genomföra uppföljning av verksamhet och resultat

• Utveckla verksamheten och vara delaktig i upphandlingar, godkänna anbud och avtal

• Ansvara för personal- och resursplanering samt för ledning och styrning

• Arbeta för vidareutveckling och uppföljning av arbetsmetoder och personal

• Arbetsmiljöansvar enligt delegering samt ansvar för tillämpning av miljö- och kvalitetssystem

 

Dina kvalifikationer som Avdelningschef

Vi söker dig som har en teknisk utbildning i botten och flerårig arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från arbeten med el inom automation samt högspänd el, alternativt mekaniskt industriunderhåll är meriterande. Har du dessutom tidigare erfarenhet från arbetsmiljöområdet är det meriterande. Utöver det är det positivt om du har erfarenhet av att ha jobbat i en innovativ verksamhet. För att lyckas bra i rollen tror vi att du tidigare haft arbetsledande ansvar och projekterfarenhet från större projekt. Du är van vid problemlösning i dialog med beställare. Du har stort intresse av att leda och utveckla verksamhet med både resultat- och personalansvar.

 

Som person är du lyhörd och tydlig. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt är bra på att kommunicera. För att lyckas i rollen krävs det att du drivs av att prestera, är utåtriktad och har ett genuint intresse av att skapa kontaktnät både inom och utanför organisationen. Du behärskar förutom svenska även det engelska språket, tyska är meriterande. För tjänsten fordras B-körkort. Resor förkommer i tjänsten, framförallt till Stockholm och Ringhals.

 

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Lars Blanksvärd 070-395 29 78. För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Isis Larsson 076-136 47 32.

 

Fackliga representanter för denna tjänst är Patrik Eriksson Unionen, Kaisa Lithander SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

 

Placeringsort: Älvkarleby

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 1 November 2020!

 

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

 

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

 

Följ oss gärna

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Avdelningschef Älvkarleby – Vattenfall Services

Vattenfall AB