ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Avdelningschef för säkerhetsavdelningen

Företag Livsmedelsverket
Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Avdelningschef för säkerhetsavdelningen

För dig som är intresserad av verksamhetsskydd, informations- och servicefrågor är detta ett uppdrag där du får gott om utmaningar, stora möjligheter till utveckling och möjlighet till samarbeten både inom och utanför myndigheten. Då avdelningen är ny på myndigheten kommer du ha stora möjligheter att delta i utformningen av arbetet och hur avdelningen bör organiseras. Avdelningen kommer bestå av omkring 15 medarbetare.

Varför Livsmedelsverket?

Engagemanget för mat och dricksvatten är idag stort och de frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centrala för ett hållbart samhälle. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet och här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.

Område Strategisk utveckling och stöd

Den nya säkerhetsavdelningen kommer att tillhöra område Strategisk utveckling och stöd. Området innefattar idag avdelningarna Ekonomi, IT och service, HR, Kommunikation, Juridik, Utvärdering samt Krisberedskap och civilt försvar och har  totalt ca 120 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att ansvara för ett verksamhetsskydd som ligger i nivå med gällande regelverk och som i övrigt ger myndigheten en tillräcklig skyddsnivå när det gäller personal, information, utrustning och lokaler. I arbetsuppgifterna ingår att normera, stödja och följa upp Livsmedelsverkets interna säkerhetsarbete samt myndighetens arbete med krisberedskap och arbete under höjd beredskap.

Vidare ingår i uppdraget att styra, utveckla, förvalta och följa upp arbetet med internt stöd och service såsom lokalförsörjning samt stöd- och servicefunktionerna kundtjänst, kontorsservice och godsmottagning. I avdelningens uppdrag ingår även registrering, utlämnande, lagring av myndighetens information samt arkivering. Det innebär bl.a. ett ansvar för utformning av styrande dokument inom området, informationsredovisning och förvaltning av informationshanteringsplan. I uppgiften ingår också att utveckla och förvalta myndighetens ärende- och dokumenthanteringssystem.

En annan viktig del i ditt uppdrag är samverkan med externa parter samt omvärldsbevakning inom avdelningen.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning på minst tre år och som har minst tre års erfarenhet i närtid av verksamhetsskydd inom statlig verksamhet. Vidare ska du ha minst fem års erfarenhet från en roll med personalansvar, erfarenhet av att ha arbetat i stödfunktion samt goda kunskaper om svensk säkerhetslagstiftning. För den här rollen är det meriterande om har erfarenhet från arbete med arkiv- och registratur, intern service samt säkerhetsarbete inom flera olika områden inom verksamhetsskydd. Då du obehindrat behöver kunna läsa och skriva kvalificerade texter och genomföra presentationer ska du vara flytande i tal och skrift på svenska. Du ska även ha goda kunskaper i engelska.

Som person är du trygg i din ledarroll och har förmågan att skapa förutsättningar för engagemang och ett gott samarbetsklimat. Du har en god strategisk och analytisk förmåga och du har erfarenhet av att leda, utveckla och motivera andra på ett delaktigt sätt. Du känner dig bekväm med att fatta beslut, även när de är lite obekväma, samt att stå upp för dem.

Vid vårt urval kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrig information
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten. Anställningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Åsander. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-01-31. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-07-01 eller enligt överenskommelse

Område/avdelning: Område Strategisk utveckling och stöd

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/05729

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Länk till den här sidanhttps://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=807&rmlang=SE

Dela detta jobb

Avdelningschef för säkerhetsavdelningen

Livsmedelsverket