ledningsjobb.se

Avdelningschef inom Construction Stationer – Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-10-01

Ansök nu

Avdelningschef inom Construction Stationer – Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vattenfall Services söker nu en avdelningschef. Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, tydligt handlingsutrymme och ett stort ansvar.

Din roll som chef för avdelningen konstruktion
Avdelningen konstruktion ingår i affärsområdet Construction stationer. Inom avdelningen arbetar erfarna ingenjörer, konstruktörer och kontrollanläggare och uppdragen är främst elkonstruktion mot Vattenkraftverk och Ställverk upp till 400kV. Konstruktionsavdelningen växer just nu även inom kompetensområde mekanisk konstruktion (ställverksområdet). Vi är idag ca. 30 personer och finns framförallt representerade i Norrland. Vi har en tydlig tillväxtstrategi att finnas över hela landet. Du rapporterar till affärsområdeschefen och ingår i affärsområdets ledningsgrupp. Rollen innebär ett kontinuerligt arbete med att främja entreprenörskapet och god lönsamhet, utveckling av medarbetare, arbetssätt och metoder samt fortsatt utveckling av vår affär tillsammans med kunder, kollegor och leverantörer.

Affärsområdet Construction stationer är en del av Construction Services som genomför stora projekt och levererar helhetslösningar för el- och kontrollutrustning till ställverk och kraftstationer samt för byggnation av region- och stamnätsledningar 40-400 kv. Våra kunder är främst elnätsbolag och vattenkraftsproducenter. Vår leverans innehåller konstruktion, programmering, konfiguration, idrifttagning. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet, säkerheten är alltid nummer ett inom Vattenfall Services!

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
• Ansvar för personal- och resursplanering.
• Arbetsmiljöansvar och ansvar för tillämpning av våra miljö- och kvalitetssystem.
• Hålla dig och personalen uppdaterad gällande utvecklingen i branschen.
• Ekonomiskt arbete med budget, resultat- och verksamhetsuppföljning.
• Anbuds- och avtalsarbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års dokumenterad chefserfarenhet och är civilingenjör eller motsvarande. Vi söker dig som har kunskap inom elkraftanläggningar, kalkylering, försäljning och ekonomi. Du är van att leda på distans och använda IT-baserade uppföljnings- och rapporteringssystem. Du behärskar förutom svenska även engelska och du ser positivt på att resor ingår i arbetet, B-körkort är ett krav.

Vår blivande Avdelningschef är en tydlig och proaktiv ledare. Ditt ledarskap präglas av ett genuint intresse för att utveckla både verksamheten och människorna som arbetar i den. Du arbetar nära den dagliga verksamheten, stöttar, sätter upp mål och följer upp. Du vet att mod att förändra och samarbete är avgörande för att tillsammans nå högt uppsatta mål. Vi söker en ledare som kan skapa långsiktig tillit och bygga en gemensam teamkänsla.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten: kontakta rekryterande chef Affärsområdeschef Construction Stationer 
Jörgen Karlsson +46 72 238 87 97. För mer information om rekryteringsprocessen: kontakta rekryterare Elias Ställ, 072-452 95 40, elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Sven Johannesson, Unionen, Leif Karlsson, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Flexibel placering. Stockholm, Sundsvall, Umeå eller Luleå. Andra orter kan diskuteras.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
 
Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Inga ansökningar tas emot via mail. Löpande urval tillämpas så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 1/10.
 
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se
 
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
 
Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Avdelningschef inom Construction Stationer – Vattenfall Services

Vattenfall AB