ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Avdelningschef inom energi och elkraftsområdet

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Avdelningschef inom energi och elkraftsområdet

About the job

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenad bolag inom energi och elkraftsområdet samtidigt som du är med och utvecklar våra affärer och personal? Vår organisation växer och vi söker nu en Avdelningschef till Affärsområdet Ledningar Öst.

Din roll som Avdelningschef

Vattenfall Services mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att fortsätta utveckla våra affärer och vår personal.

Avdelningen består av 20 medarbetare och de jobbar främst med projekt inom lokalnät 0,4-20kV. Gruppen består av tekniker, beredare, projektledare och projektstöd. Du kommer att rapportera till affärsområdeschefen och ingå i ledningsgruppen som idag består av 6 stycken avdelningschefer.

Det är ett fartfyllt och utmanade ledaruppdrag i en affärsmässig verksamhet där du även erbjuds goda möjligheter att bidra till vår fortsatta tillväxt och utveckling. Arbetet är omväxlande och du förväntas att ha nära kontakt med kunder, kollegor och medarbetare. Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Personal- och resursplanering, hålla dig och avdelningen uppdaterad om tjänster och säkra arbetssätt och arbeta för vidareutveckling och uppföljning av metoder och vår leverans

  • Ekonomi; prognos, budget, resultat- och verksamhetsuppföljning samt analys av verksamheten

  • Kundkontakter och utveckling av befintliga och nya affärer

  • Vara delaktig i upphandlingar, anbuds- och avtalshantering.

  • Ingår i Affärsområde Ledningar Öst:s ledningsgrupp  

Your profile

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från chefs- eller ledarbefattningar, företrädelsevis inom elkraftsområdet. Har du annan erfarenhet från entreprenad eller energibranschen ses det som meriterande. I grunden har du en eftergymnasial utbildning eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift, har B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du som person är trygg i dig själv, i ditt ledarskap och att du trivs med att ha personalansvar. På ett öppet och engagerande sätt skapar du förtroende hos dina medarbetare samt kunder och ditt ledarskap kännetecknas av att du finns nära verksamheten, stöttar, sätter mål och följer upp. Du har en förmåga att bygga effektiva team genom att främja dialog samt samarbete i gruppen och fastställa gemensamma mål. Trots att vägen framåt inte alltid är given kan du skapa tydlighet i gruppens mål samt skapa strategier och förutsättningar för att ni tillsammans ska nå dem. Då våra kunder är en viktigt del av verksamheten ser vi att du har ett tydligt kundfokus och en förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer.

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Norrköping eller Åtvidaberg

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Lars Malmqvist, 070-221 55 41. 

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Berivan Bozan, berivan.bozan@vattenfall.com  

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Så här ansöker du; Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Inga ansökningar tas emot via mail.

Välkommen med din ansökan senast 12 februari. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Avdelningschef inom energi och elkraftsområdet

Vattenfall AB