ledningsjobb.se

Avdelningschef Projektkontoret – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Avdelningschef Projektkontoret – Vattenfall Eldistribution AB

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för projektverksamhet och som tillsammans med dina medarbetare vill skapa förutsättningar för fortsatt framgång att nå gemensamma bolagsmål. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Släpp loss dina superkrafter hos oss som avdelningschef för vårt Projektkontor!

Dina arbetsuppgifter

Som avdelningschef för Projektkontoret kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare som styr, utvecklar och stöttar i genomförandet av bolagets operativa portfölj av investeringsprojekt. Förutom att leda avdelningen omfattar ditt främsta ansvar följande delar:

• Samordna och vid behov representera enheten i enhetsgemensamma frågeställningar

• Leda vår fortsatta utveckling av arbetssätt för projekt- och portföljstyrning

• Initiera metoder för ökad tids- och resursplanering

• Utifrån gruppens och bolagets kompetens stödja operativt i frågeställningar rörande HSSEQ

• Som representant för verksamheten skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.

• Du rapporterar till Enhetschef och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har

• Akademisk utbildning gärna som civilingenjör eller civilekonom

• Erfarenhet av affärsmässiga projekt, gärna från entreprenad- eller energibranschen

• Erfarenhet av att arbeta i större organisationer, vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat

• God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Behärskar svenska och engelska obehindrat.

• Erfarenhet projekt- och verksamhetsstyrning

Du drivs av att utveckla både människor och arbetssätt och har förmågan att inspirera och skapa engagemang hos dina medarbetare. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroende och samarbeta med andra för att nå resultat i en gemensam målsättning. För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg och trovärdig i ditt ledarskap och du trivs med att leda dina medarbetare genom förändringar.

Vi erbjuder dig

Som chef för avdelningen Projektkontoret kommer du att ha en central roll i vår vision att bli Sveriges ledande Elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Rekryterande chef: Mats Engstedt, telefon:+46 (0)70 384 90 26

Rekryterare: Matilda Karlsson, telefon +46 (0) 70 235 38 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Avdelningschef Projektkontoret

Placeringsort: Solna, Trollhättan eller Luleå

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/

Dela detta jobb

Avdelningschef Projektkontoret – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB