ledningsjobb.se

Avdelningschef - Vattenfall Services

Ansök nu

Avdelningschef - Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats.

Vi söker nu en avdelningschef till avdelningen Kärnkraftsservice i Ringhals. Våra uppdrag baseras på ramavtal som är 4-åriga. Våra kunder är hela den svenska kärnkraftindustrin; OKG, Forsmark, Ringhals, SKB och BUND/SVAFO.

Din roll som Avdelningschef

Vattenfall Services mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att fortsätta utveckla vår affär och personal. Du, tillsammans med dina medarbetare ansvarar för att fortsätta utveckla oss fram till önskad position.

Det här är ett fartfyllt och utmanande ledaruppdrag i en affärsmässig verksamhet. Rollen innebär ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för hela avdelningens verksamhet. Arbetet är omväxlande, du förväntas att ha nära kontakt med kunder och kollegor och du erbjuds goda möjligheter att bidra till vår fortsatta tillväxt och utveckling.

Du rapporterar till affärsområdeschefen och ingår i dennes ledningsgrupp. I Ringhals levererar vi underhållsingenjörer med varierande uppdrag, el konstruktörer, elektriker, montageledare och svetsare/mekaniker. Uppdragen är i regel årsvisa men under revisionsperioden toppar vi med projektanställda, underentreprenörer och timanställda.

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Ekonomiskt ansvar; upprätta budget, genomföra uppföljning av verksamhet och resultat.

• Utveckla verksamheten och vara delaktig i upphandlingar, godkänna anbud och avtal.

• Ansvara för personal- och resursplanering samt för ledning och styrning.

• Arbeta för vidareutveckling och uppföljning av arbetsmetoder och personal.

• Arbetsmiljöansvar enligt delegering samt ansvar för tillämpning av miljö- och kvalitetssystem.

Dina kvalifikationer som Avdelningschef

Vi söker dig som har en teknisk utbildning i botten och flerårig arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet från industriinstallationer av el inom automation samt högspänd el, alternativt mekaniskt industriunderhåll. Har du dessutom tidigare erfarenhet av kärnkraftsbranschen är det meriterande. För att lyckas bra i rollen tror vi att du tidigare haft arbetsledande ansvar och projekterfarenhet från större projekt. Du har stort intresse av att leda och utveckla verksamhet med både resultat- och personalansvar.

Som person är du lyhörd och tydlig. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt är bra på att kommunicera. För att lyckas i rollen krävs det att du drivs av att prestera, är utåtriktad och har ett genuint intresse av att skapa kontaktnät både inom och utanför organisationen. Du behärskar förutom svenska även det engelska språket, tyska är meriterande. För tjänsten fordras B-körkort. Resor ingår i tjänsten, framförallt till Stockholm.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Lars Blanksvärd 0703952978. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sofie Arneson 0724524582. Fackliga representanter för denna tjänst är Patrik Eriksson (Jordbro), Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping), Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Ringhals

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha

samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Avdelningschef - Vattenfall Services

Vattenfall AB