ledningsjobb.se

Avdelningschef verksamhetsutveckling och stöd – Energimyndigheten

Ort
Utgår

2019-07-01

Ansök nu

Avdelningschef verksamhetsutveckling och stöd – Energimyndigheten

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre och hållbar teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Energimyndigheten har ca 440 anställda, huvudkontoret ligger i Eskilstuna men myndigheten har kontor och verksamhet även i Stockholm.  Avdelningen för verksamhetsutveckling och stöd har 85 medarbetare uppdelade på sex enheter (ekonomi, informationsförvaltning, IT, operativt stöd, planering och utveckling samt upphandling). Avdelningen har till uppgift att stödja verksamheten med myndighetsövergripande tjänster och stödfunktioner. Avdelningen biträder generaldirektören i styrning och utveckling av myndigheten och stödjer ledning och verksamhet så att myndighetens uppdrag utförs effektivt, med rätt kompetens och med ändamålsenliga verktyg. Avdelningen ansvarar också för samordningen av myndighetens arbete med processer.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats i nya fina lokaler, engagerade kollegor där balans mellan fritid och privatliv är viktig. Vi arbetar med frågor som är aktuella i samhälsdebatten såväl nationellt som internationellt och har som myndighet en tydlig främjande och utåtriktad verksamhet. Vi samverkar med andra myndigheter, EU och internationella organ samt privata aktörer inom vårt verksamhetsområde. Detta ger dig en unik kunskap om vår samhällssektor och ett bra kontaktnät.

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten i arbetet är myndighetens samlade uppdrag och avdelningens bidrag i uppdraget. Avdelningschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp och förväntas i den rollen aktivt delta och bidra i myndighetens övergripande arbete och utveckling tillsammans med övriga i ledningsgruppen. Detta är centralt i rollen och innebär t.ex. att vara med och prioritera och allokera resurser inom myndighetens verksamhet.

Avdelningschefen leder och utvecklar avdelningens arbete och säkerställer att arbetet sker inom givna ramar och enligt verksamhetsplan och ekonomiska förutsättningar. Arbetet sker genom ledning av de sex enhetscheferna som i sin tur har delegation inom sina respektive områden, avdelningschefen arbetar med prioritering, styrning, uppföljning, ledning och coachning. Avdelningschefen har även i uppgift att hålla sig uppdaterad för verksamhetens behov och bidra till att effektivisera och digitalisera arbetssätt, processer och rutiner inom avdelningens olika enheter i syfte att öka kvalitet och servicenivå gentemot organisationen.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område för tjänsten. Du har erfarenhet från att arbeta i en chefsroll inom offentlig sektor/staten och är en erfaren ledare inom det administrativa området.

Det är meriterande om du har lett andra chefer, har erfarenhet av förändringsledning kopplat till digitalisering och kunskap inom avdelningens arbetsområden.

Som person är du en tydlig ledare, har analytisk förmåga och är en god kommunikatör samt förmåga att kommunicera dina budskap på ett tydligt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och ser samarbete och goda relationer som en förutsättning för att lyckas i uppdraget.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras i samband med anställning.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i centrala Eskilstuna, med goda pendlingsmöjligheter från Stockholm, Västerås och andra närbelägna orter.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-07-01
Vi ser gärna att du ansöker snarast då urval och intervjuer sker löpande.
Ansöker du på annat sätt än via vårt enkla webbformulär så uppge dnr 2019-012726

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar vi med Advice Executive Search.
Andréas Jägermon, Researchkonsult, tel. 070 27 17 259 alternativt andreas.jagermon@advice-es.com

Fackliga kontaktpersoner

Susanna Widstrand, 
SACO-S, tel. 016-544 24 65

Eva-Karin Magnusson 
ST, tel. 016-544 21  94

Dela detta jobb

Avdelningschef verksamhetsutveckling och stöd – Energimyndigheten

Energimyndigheten