ledningsjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du ha ett arbete där du får göra verklig skillnad i en arbetsmiljö som genomsyras av arbetsglädje, kollegialt stöd och engagemang? Då är det kanske du som är vår nya biträdande enhetschef!
 
Enheten för barn och unga är en del av Falu kommuns socialförvaltning där du tillsammans med en enhetschef och fem gruppledare arbetar för att leverera enhetens uppdrag på bästa sätt – alltid med barn och ungdomars bästa i åtanke.
 
Hos oss pågår flera viktiga projekt. Ett av dem är ”Tillsammans för varje barn”, även kallad Skottlandsmodellen, där vi arbetar med tidiga insatser i nära samarbete med elevhälsan och vården.

Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef på Individ- och Familjeomsorgen (IFO) för barn och unga erbjuds du ett spännande och omväxlande arbete. Du fungerar som ett administrativt och operativt stöd till enhetschefen, med fokus på ärendehantering, yttranden, skrivelser och personaladministration. Tillsammans med enhetschefen kommer du att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån de lagar, riktlinjer och styrdokument som föreligger. En annan viktig del av arbetet är samverkan mellan enheterna inom sektionen samt med exempelvis skola, landsting, elevhälsa och vårdnadshavare.

Vi arbetar kontinuerligt på att hålla arbetsbelastningen på en hälsosam nivå – hos oss ska ingen behöva bli sjuk av stress.

Kvalifikationer
- Socionomexamen eller minst treårig högskoleexamen som motsvarar behörighetskraven enligt föreskriften HSLF-FS 2017:79.

- Erfarenhet av socialtjänstens arbete inom barn och unga.

- God kommunikativ förmåga i skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med hög problemlösningsförmåga, lösningsorienterad inställning och stort utvecklingsfokus. Du är noggrann med god analytisk förmåga samtidigt som du För att lyckas i rollen krävs att du är trygg, ambitiös, förtroendeskapande och samvetsgrann. Utöver det ser vi att du är initiativ- och ansvarstagande samt besitter en strävan efter att uppnå goda resultat. Du behöver ha god analytisk förmåga och kunna göra korrekta bedömningar, även i svåra situationer. Din kommunikationsförmåga är betydelsefull, likaså intresse för personal- och verksamhetsutveckling. 

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av att leda
- Erfarenhet av administrativt arbete
- Erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete
- Erfarenhet av ekonomi- och verksamhetssystem
- Mycket god kännedom om verksamheten

Vi erbjuder
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar 

Sektionschef Magnus Nordahl, magnus.nordahl@falun.se, tfn 023-821 76
Enhetschef BoU Linda Masser, linda.masser@falun.se, tfn 023-873 84

Fackliga företrädare 

Akademikerförbundet SSR, tfn 08-617 44 00  
Vision, Christina Johansson, tfn 023-821 10 

Övrigt

Vi undanbeder oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Kontaktinformation
Linda Masser, Enhetschef

Arbetsplats
Slaggatan 3

791 71 Falun

Logga

Biträdande enhetschef till IFO - barn och unga

Företag Falu kommun
Ort
Utgår

2020-01-05

Ansök nu

Dela detta jobb