ledningsjobb.se

Logga

Biträdande förvaltningschef, Medborgarförvaltningen, Värnamo Kommun

Företag Värnamo Kommun
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Biträdande förvaltningschef, Medborgarförvaltningen, Värnamo Kommun

Värnamo är en tillväxtkommun mitt i det kreativa hjärtat av Småland. Som en av 2800 medarbetare är du med och utvecklar Värnamo kommun, förverkligar drömmar, skapar, upplever, är delaktig och tar ansvar. Vår vision är: ”Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen - 40.000 invånare år 2035”.

Mer om oss på www.värnamo.se

Värnamo kommun söker biträdande förvaltningschef till medborgarförvaltningen

ARBETSUPPGIFTER
Medborgarförvaltningen är en verksamhet med en stor spännvidd innehållande sektionerna förebyggande insatser, utredning barn och unga, familjerätt/familjehem, tidiga insatser barn och unga, vuxen, ekonomiskt bistånd, samt administration och service.

Som bitr förvaltningschef har du tillsammans med förvaltningschef ett övergripande personal-, budget- och verksamhetsansvar för en organisation med drygt 170 medarbetare och med en budget på 130 Mkr.

Du är en naturlig del av förvaltningens ledningsgrupp. Du ansvarar för att process och målstyrning uppfylls i enlighet med kommunens övergripande mål och värdegrund. Du rapporterar till förvaltningschef.

Du kommer att samarbeta och bygga nätverk med övriga förvaltningar, regionala och statliga myndigheter och övriga civilsamhället. I detta sammanhang förväntas du vara med och driva utvecklingsarbetet. I dina arbetsuppgifter kommer du med en effektiv omvärldsbevakning att arbeta övergripande och mycket utåtriktat med information och dialog.

Samtidigt kommer du att vara en närvarande ledare på förvaltningen som leder medarbetarna med ett motiverande ledarskap och driver förvaltningens utveckling.

Biträdande förvaltningschefsuppdraget innebär att du är chef för verksamhetens 7 sektionschefer samt chef för socialjouren med uppdrag att serva 10 kommuner kvällar och helger.
Utöver det samordnar du även kommunens posomgrupp, samt ansvarar för ett antal externa och interna arbetsgrupper.

Arbetet ställer även krav på dig att kunna svara på motioner från politiken, stå utredningar samt andra förekommande utredningsuppdrag. Du har en utvecklad förmåga att arbeta både autonomt och i grupp. En central del av arbetet är att arbeta med  organisations och verksamhetsförändring.

KOMPETENS OCH ERFARENHET
Vi söker Dig som har en adekvat utbildning inom området socialt arbete från universitet eller högskola.

Du skall ha flerårig erfarenhet av ledarskap.  Erfarenhet från politiskt styrd organisation samt arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete är meriterande. Vidare ser vi att du har erfarenhet av organisationsutveckling och utvecklingsprocesser samt erfarenhet av budgetansvar och förståelse för budgetprocessen inom kommunal sektor.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att bedriva ett ledarskap som präglas av tydlighet, visioner och strategiskt tänkande samt att du kan skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Att leda förvaltningen strukturerat och motivera till förändringsarbete är överordnat sakkunskap inom varje område. Att du är nyfiken, inspirerande och kan entusiasmera medarbetarna är viktigt.

ÖVRIGT
Anställningsform:          Tillsvidareanställning
Tillträdesdag:                   Efter överenskommelse

KONTAKT
I denna rekrytering samarbetar vi med Chefspoolen i Sverige AB.
För ytterligare information om tjänsten eller rekryteringsprocessen, är du välkommen att kontakta Chefspoolens rekryteringsspecialist Staffan Engberg, staffan.engberg@chefspoolen.se, 0768-154544.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan inklusive CV och personligt brev på svenska.

 

 

Dela detta jobb

Logga
Biträdande förvaltningschef, Medborgarförvaltningen, Värnamo Kommun

Värnamo Kommun