ledningsjobb.se

Logga

Biträdande rektor åk 4-6

Ort
Utgår

2021-09-21

Ansök nu

Biträdande rektor åk 4-6

Välkommen till oss på Tegelhagens skola!

Tegelhagens skola ligger i ett naturskönt område i södra Sollentuna. På skolan går det sammanlagt cirka 655 elever i årskurs F-9. Skolan har ett utvecklat arbete med digital teknik. I januari 2020 flyttade vi in i en toppmodern ny skolbyggnad. Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi stor vikt vid utomhuspedagogik och friluftsliv. Alla våra elever har tillgång till en egen lärplatta eller dator. Skolan arbetar aktivt för att utveckla det pedagogiska arbetet och under det senaste läsåret har hela skolan varit engagerad i ett utvecklingsarbete med syfte att öka tillgängligheten för samtliga elever.

På skolan finns ett stabilt och kompetent elevhälsoteam som inkluderar tre speciallärare/specialpedagoger, skolsköterska, skolpsykolog, kurator, syv, två biträdande rektorer, en skolutvecklare och rektor samt ett samarbete med Sollentuna kommuns skol- och familjeteam. Skolan är Olweuscertifierad, vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande antimobbningsarbete.

Arbetsuppgifter      

Vi söker en biträdande rektor som kommer att arbeta nära skolans rektor och biträdande rektor och tillsammans leda och organisera det pedagogiska arbetet. Du har arbetsmiljö- och personalansvar för åk 4-6 och skolans fritidsklubb. Tillsammans med skolans elevhälsoteam och lärare driver du skolans elevhälsoarbete framåt. Som biträdande rektor förväntas du ha fokus på det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet samtidigt som du ska ha en övergripande blick på arbetet runt de elever som är i behov av särskilt stöd. Vi söker dig som vill arbeta i team tillsammans med kompetenta kollegor. Du ska aktivt bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Tillsammans med rektor ansvarar du för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument och mot uppställda mål, samt att eleverna når goda kunskapsresultat och att skolan håller en fortsatt hög kvalitet. 

Du ansvarar för pedagogisk uppföljning och leder pedagogiska processer som syftar till att öka det kollegiala lärandet för att utveckla och stimulera undervisningen.

Kompetenskrav                  

Vi söker dig som vill driva och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och har god kunskap om aktuell forskning som framgångsfaktor i skolan där digitala verktyg är en självklar del i undervisningen. Du verkar för tillgänglighet och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. Du har har god förståelse för både de möjligheter och utmaningar som finns gällande elever, personal och ämnesutveckling.

Som ledare är du lösningsfokuserad och positiv, har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Du är trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du har förmåga att uppmuntra och inspirera och är en tydlig, strukturerad och välplanerad ledare. Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten. Som person är du flexibel och gör dina prioriteringar efter verksamhetens behov.

Du ska vara utbildad lärare med lärarlegitimation riktat mot årskurs 4-6 samt ha erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete i skolan. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med och utveckla fritidsklubb. Du ska också ha erfarenhet av att jobba i Skola24, Infomentor och Extens då visst administrativt arbete ingår i tjänsten. Då skolan har utomhuspedagogik som profil är erfarenhet av detta nödvändigt. Du har stor kunskap om olika digitala läromedel och dess användning i undervisning.

Erfarenhet av att arbeta med och leda STL, systematiskt kvalitetsarbete i Stratsys, tillgängligt lärande, UDL, driva internationella projekt tex. Erasmus och att leda pedagogiska utvecklingsgrupper är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder  

Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Logga
Biträdande rektor åk 4-6

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret