ledningsjobb.se

Lindbackens skola

Lindbacken växer och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med att forma och bygga upp morgondagens skola tillsammans med oss. Har du intresse och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap? Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med erfarna och kunniga kollegor med målet att alla elever ska lyckas. Till en nyinrättad tjänst söker vi nu en biträdande rektor, varmt välkommen med din ansökan!

Lindbackens skola är en ny skola som flyttade in i nybyggda lokaler i augusti -18 i området Lindbacken strax utanför Uppsala. Vi har fina och ändamålsenliga lokaler och en vacker, naturskön omgivning. Vi har nu drygt 300 elever från förskoleklass till åk 4, varav ca 250 elever på fritids. Skolan är byggd för 500 elever och kommer successivt växa under kommande läsår. Vi har en flexibel organisation för att kunna tillmötesgå ändrade förutsättningar, vi arbetar i team för att hitta samordningsvinster samt planerar samarbetstider för att främja kollegialt lärande och öka elevernas förutsättningar att lyckas.
Vår vision är "Tillsammans växer vi!"

Läs mer om skolan här (https://lindbackensskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i uppdraget att driva skolan enligt gällande styrdokument, mot uppställda lokala mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. Du kommer vara delaktig i planering av arbetet inom skolenheten, bidra i lednings- och utvecklingsarbete samt i beslutsprocesser. I samverkan med rektor och skolans personal ska du förutom att arbeta mot våra uppsatta mål även till viss del ansvara för skolans uppbyggnad.

Som biträdande rektor kommer du i överenskommelse med rektor att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar personalansvar, rekrytering, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete, fritidshemmet, schemaläggning, introduktion av nyanställda och andra fördelade ledningsuppdrag utifrån kompetens/intresse, exempelvis fastighetsfrågor, särskilt stöd, kränkningsärenden, rutiner och metodutveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av ledande uppdrag inom skolan som arbetslagsledare, samordnare eller liknande. Har du erfarenhet som biträdande rektor är det meriterande liksom om du har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan relevant ledarskapsutbildning.
Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam, rekrytering, systematiskt kvalitetsarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av att driva annat utvecklingsarbete. Erfarenhet från arbete i skola F-åk 5 är meriterande.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag, ser vi att du är en trygg ledare med helhetssyn, en tydlig relationsskapare som säkerställer att dina budskap når fram. Tillsammans med medarbetare driver du arbetet resultatinriktat. Vi värdesätter att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och utmaningar. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt en hög förmåga att kunna orientera sig i digitala system och förstå hur det nationella digitaliseringskravet påverkar skolan.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:
Anna Carlén, rektor, 018-727 65 65

Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet Skolledare: Anders Ekegärd 018-727 00 91
Sveriges Skolledarförbund: Johanna Wallin 018-727 63 21
Lärarförbundet: Louise Plobeck 018-727 24 95
Lärarnas riksförbund: Helena Dübeck, 076-798 30 95
Maria Persson SACO-rådet: 018-727 24 24
Kommunal: 010-442 88 16
Vision: Maria Ros 018-727 27 86

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Biträdande rektor till Lindbackens skola

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-24

Ansök nu

Dela detta jobb