ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef Business Control till OKQ8 Scandinavia

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Chef Business Control till OKQ8 Scandinavia

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar i framtiden behöver vår affär förändras i grunden. Vi arbetar aktivt för omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att minska vårt eget klimatavtryck, såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid! 

I rollen som Chef för Business Control (Manager Finance Business Partner) har du personalansvar för fem affärsnära Senior Finance Business Partner stationerade i Sverige och Danmark. Rollen innebär ett affärsnära samarbete med många intressenter och du agerar ”spindeln i nätet”. Ett nära och aktivt samarbete med ledningsgruppsmedlemmar där du agerar divisionschefens högra hand i affärsnära och finansiella frågeställningar. Du och ditt team säkerställer analyser, uppföljning och kvalitativa planer i såväl business case, uppföljning, resultatrapportering samt budget, forecast och strategiprocesser. Tillsammans med Head of Finance Business Partner som du rapporterar till säkerställer ni förutsättningar för företaget, intressenterna och gruppen ta sig an en transformativ resa inom såväl affären som processer och system.

Ditt ansvar omfattar bland annat följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Resultatrapportering och analys
  • Delaktig i arbetet med att utforma uppföljning av resultat och nyckeltal via primärt Business Intelligence & Planning system men även relevanta produktionssystem för syftet
  • Kontinuerligt arbeta med harmonisering av rutiner, processer och styrparametrar inom koncernen
  • Ta fram och vidareutveckla för verksamheten relevanta KPI:er i såväl system som ad-hoc.
  • Vara med och driva planeringsprocesser såsom budget, forecast och strategiarbete
  • Ledarskap över ett team av högpresterande seniora controllers

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du rapporterar till Head of Finance Business Partners. Då delar av de direkt underordnade anställda samt intressenter sitter i Danmark är resor till Köpenhamn förekommande.

Livet med OKQ8 Scandinavia

  • Modiga ledare – Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
  • Flexibelt arbetsliv – Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
  • Familj och fritid – En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
  • Utveckling och talang – Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt. 

Din Profil 

Vi söker dig som har en akademisk examen med erfarenhet från en liknade roll alternativt är du en högpresterande senior controller med ambition att utveckla ditt ledarskap. Vidare är du en person med ett proaktivt och transformativt hanteringssätt. Du har en vana att arbeta med de högsta cheferna i företaget och har ett pragmatiskt och kommunikativt tillvägagångssätt.

Som person tror vi att du är affärsorienterad, strukturerad och innovativ med en förmåga att förstå såväl helheten som dra lärdomar ifrån detaljerna. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, det är meriterande om du kan danska men inte ett krav. Vi ser även att du har god erfarenhet från större affärs- och rapporteringssystem. Erfarenhet ifrån branschen alternativt detaljhandel är meriterande.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller 070-897 11 57.
Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Chef Business Control till OKQ8 Scandinavia

Mpya Finance AB