ledningsjobb.se

Chef för gruppen Projekt Lokalnät – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-08

Ansök nu

Chef för gruppen Projekt Lokalnät – Vattenfall Eldistribution AB

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.

Är du en av våra framtida ledare? Vi söker en erfaren ledare som vill vara med och leda utvecklingen mot en fossilfri framtid!

Som gruppchef kommer du att leda och inspirera omkring 20 kunniga projektledare som dagligen säkerställer att våra investeringar ger oss bästa möjliga förutsättningar att vara Sveriges ledande elnätsföretag. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Släpp loss dina superkrafter tillsammans med oss!

Dina arbetsuppgifter

Ditt främsta ansvar som gruppchef innebär att driva mål och vision samtidigt som du leder och coachar medarbetarna i ditt team. Gruppen ansvarar för att planera, leda, upphandla (alt. avropa från ramavtal), genomföra, kvalitetssäkra och följa upp anläggningsprojekt för lokalnät. Projekten adresserar huvudsakligen i mellersta Sverige.

Förutom att leda gruppen omfattar ditt ansvar följande delar:

  • Skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.
  • Utveckla samarbetet med entreprenörer.
  • Bidra i ledningsarbetet både av din grupp men i den ledningsgrupp du tillhör.
  • Utveckla arbetssätt och rutiner

Vi söker dig som har

  • Erfarenhet av ledarskap är ett krav antingen från tidigare chefspositioner eller genom andra arbetslivserfarenheter, vilket gör att du är trygg i ditt ledarskap.
  • Erfarenhet av att arbeta i större organisationer, vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
  • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Behärskar svenska och engelska obehindrat.

Vi tror att du är en målmedveten, jordnära och prestigelös person som är nyfiken och villig att lära dig. Du har en hög grad av personlig mognad och har skapat dig en grundad trovärdighet i ditt ledarskap. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och få dina medarbetare att växa och känna engagemang. Det är viktigt att du är mån om arbetsmiljöfrågor och förstår vikten av säkerhet då vi bygger kritisk infrastruktur och dessa delar är centrala i allt vi gör. För att lyckas i rollen har även en hög grad av affärsmässighet och god förståelse för ekonomi.

Meriterande för tjänsten

  • Erfarenhet av att arbeta med större affärsmässiga projekt, gärna av teknisk karaktär från energibranschen eller annan infrastruktur.
  • Erfarenhet från entreprenadjuridik och/eller upphandling.
  • Relevant akademisk examen

Vi erbjuder dig

Som gruppchef kommer du att ha en central roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Skicka in din ansökan senast söndag 8 Mars. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Rekryterande chef: Anneliz Johansson, telefon:+46 70 693 11 92

Rekryterare: Johan Macdonald, telefon +46 73-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Tobias Lindberg, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Chef för Projekt Lokalnät

Placeringsort: Stockholm, Solna

Sista ansökningsdag: 8 Mars

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Läs mer om oss

https://www.vattenfalleldistribution.se

Location: Stockholm Solna

Dela detta jobb

Chef för gruppen Projekt Lokalnät – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB