ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef för gruppen Tillstånd och Rättigheter Mellan - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-18

Ansök nu

Chef för gruppen Tillstånd och Rättigheter Mellan - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
  Du som vill vara med på vår resa har nu en unik möjlighet att söka ett av energibranschens viktigaste och mest spännande jobb. Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som vill jobba i framkant med att möjliggöra den pågående energiomställningen. Som chef för gruppen Tillstånd och Rättigheter Mellan kommer du utmanas i spännande och komplexa frågeställningar vilka kommer vara avgörande för att lyckas med elektrifieringen i Sverige. Är det du som kommer att göra det möjligt? Då är det dig vi letar efter!  
Avdelningen Tillstånd & Rättigheter ansvarar för Vattenfall Eldistributions samtliga fastigheter, koncessioner/tillstånd och rättigheter. Ansvaret omfattar såväl förvaltning som säkrande av nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att vidareutveckla befintligt samt bygga nytt elnät. Avdelningen växer i snabb takt och består av tre grupper vilka är lokaliserade i Solna, Trollhättan och Luleå. Till vår grupp i Solna söker vi nu en chef som tillsammans med kompetenta och drivna medarbetare vill ta sig an utmaningen att bidra till elektrifieringen av mellersta delen Sverige.
  
I gruppen Tillstånd och Rättigheter Mellan arbetar idag 13 tillstånds- och fastighetsrättsliga specialister som kommer rapportera till dig. Som gruppchef kommer du att leda utvecklingen av ditt team och verksamheten i ditt geografiska område vilket kräver förmåga att arbeta operationellt samtidigt som du har en strategisk höjd och förståelse. Utvecklingstakten är hög inom företaget och din förmåga att leda i förändring kommer ha stor betydelse för hur väl vi kommer lyckas med vårt uppdrag. Du kommer arbeta nära dina chefskollegor i Luleå och Trollhättan där fördelning av ansvar och synkning mellan teamen är mycket viktigt. Du rapporterar till avdelningschefen för Tillstånd och Rättigheter.
  
Dina arbetsuppgifter

 

 

 • Leda och utveckla ditt team, både på individ- och gruppnivå
 • Löpande analysera kompetens- och resursbehov och aktivt arbeta med kompetensförsörjning och rekrytering
 • Planera, prioritera och följa upp verksamheten vilket bl.a innefattar resursplanering och arbetsfördelning, såväl inom din grupp som tillsammans med de övriga grupperna på avdelningen
 • Driva verksamhetskritiska frågor tillsammans med dina medarbetare och kollegor på angränsande avdelningar samt skapa förutsättningar för utveckling och effektiva samarbeten
 • Sätta egen budget och arbeta med prognoser och kostnadsuppföljning
 • Som medlem i avdelningens ledningsgrupp bidra i utvecklingen av såväl verksamhet som organisation
 • Bygga relationer och goda samarbeten med externa parter såsom kommuner, länsstyrelser och andra viktiga myndigheter och intressenter

 Vi söker dig som har

 • Flera års chefserfarenhet där du aktivt arbetat med utveckling av medarbetare och team
 • Erfarenhet och förmåga att arbeta i större organisationer
 • Erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av, eller kunskap om, tillståndsprocesser, från energibranschen eller motsvarande verksamhet
 • Relevant akademisk utbildning, gärna inom samhällsbyggnad, miljö, lantmäteri eller motsvarande

 Personliga egenskaper

 • Stark trovärdighet och trygghet i ditt ledarskap
 • Starkt kundfokus och vana att arbeta med externa kontakter
 • God förmåga att skapa förtroende och samarbeta med andra för att nå resultat
 • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt samt förmåga att föra dialog och skapa presentationer och rapporter på svenska och engelska.
 • Lösningsorienterad och pragmatisk inställning samt förmåga att agera situationsanpassat

 Vi erbjuder dig

Vattenfall Eldistribution är på en spännande förändringsresa där ett processorienterat arbetssätt hjälper oss att möta omvärldens förväntningar på energiomställning och elektrifiering. Hos oss får du som ledare möjligheten att med din kompetens och erfarenhet vara med och driva företagets resa framåt. I den här rollen kan du tillsammans med dina kollegor aktivt medverka i att forma framtidens fossilfria samhälle.
  Som chef för gruppen Tillstånd och Rättigheter Mellan kommer du att ha en viktig roll i vår vision om ett fossilfritt liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.  

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
  

Övrig information

Rekryterande chef: Jane Tollqvist, telefon:+46738029092

Rekryterare: Johan Macdonald, telefon: +46-73 085 2763
  
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Ann-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
  
Befattning: Chef för Tillstånd och Rättigheter Mellan

Placeringsort: Stockholm, Solna
Sista ansökningsdag: 17 Januari
  
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 900 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/
  #LI-JM1

 

 

Dela detta jobb

Chef för gruppen Tillstånd och Rättigheter Mellan - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB