ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef för Internationella enheten

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Chef för Internationella enheten

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg. 

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Internationella enheten deltar i arbetet med konventioner och globala överenskommelser på kemikalieområdet samt bedriver utvecklingssamarbete i syfte att stärka andra länders kapacitet att arbeta med kemikaliekontroll. Det görs både i bilaterala program, ett globalt program och i ett internationellt utbildningsprogram (ITP). Idag pågår samarbeten främst med länder i Sydostasien, Afrika, Latinamerika och östra Europa. Vi har en lång erfarenhet på området, men samarbetsformerna behöver utvecklas löpande.
 

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda utvecklingen av Kemikalieinspektionens internationella arbete? Som enhetschef ansvarar du för och driver utvecklingen av arbetet på enheten. 

Du är en ledare som bidrar aktivt till ett gott samarbets- och arbetsklimat. Genom samverkan med andra åstadkommer du goda arbetsresultat samt bidrar till ett gott samarbete både inom och utanför myndigheten. Du förväntas vara en närvarande, engagerad, lyhörd och initiativtagande chef, som lyfter fram det bästa hos dina
medarbetare. Du är genuint intresserad av och tycker att det är roligt och viktigt att utveckla verksamhet, arbetsformer och medarbetare.

I tjänsten ingår ansvar för personal, verksamhet, planering, budget, resultat och uppföljning för din enhet.
Som enhetschef kommunicerar du tydligt organisationens mål och prioriteringar till dina medarbetare och knyter dessa till den egna verksamheten. De cirka 15 medarbetarna inom enheten är ingenjörer, naturvetare och samhällsvetare. De har ett stort engagemang och hög kompetens.

Du kommer att ingå i och arbeta i ledningsgruppen för Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel där du bidrar med din kompetens och erfarenhet för att utveckla avdelningens gemensamma verksamhet och arbetsformer. Du rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk examen inom relevant område,
• erfarenhet av chefsansvar med personal-, budget- och verksamhetsansvar
• erfarenhet av biståndssamarbete, internationellt förhandlingsarbete eller annat internationellt arbete som vi bedömer som likvärdigt
• erfarenhet av att leda i förändring och att driva arbete för att utveckla verksamhet och arbetssätt
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• kunskap om och förståelse för myndigheternas roll och den statliga värdegrunden

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av biståndssamarbete på strategisk nivå, inklusive erfarenhet av extern finansiering, t.ex. från Sida
• erfarenhet av arbete vid internationella möten och förhandlingar inom t.ex. FN
• erfarenhet från miljö- eller kemikalieområdet, t.ex. genom utveckling av lagstiftning
• erfarenhet av arbete inom statsförvaltningen 
• goda kunskaper i ytterligare språk utöver svenska och engelska

För att lyckas i denna chefsroll är du trygg, har ett gott omdöme, förmåga att prioritera, är prestigelös och tydlig i din kommunikation. Du lyssnar och fångar upp goda idéer samt har förmågan att inspirera, utveckla och stärka medarbetarna och gruppen. Du har förmågan till ett tydligt strategiskt perspektiv. Du skapar goda relationer såväl internt som externt. Det är viktigt att du har förmågan att se till din egen verksamhet såväl som till organisationen som helhet. Du är flexibel, lösningsinriktad, kan delegera och låta medarbetare växa i roll och ansvar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du behöver vara beredd att resa i tjänsten. 

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Kemikalieinspektionen har tidsbegränsade chefsförordnanden på tre år samt tillämpar sex månaders provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   H22-06183 

Lön

Månadslön. Individuell lönesättning.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas. 
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag. 
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. 

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

 

Dela detta jobb

Chef för Internationella enheten

Kemikalieinspektionen