ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef för projektutveckling landbaserad vindkraft, Sverige

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-16

Ansök nu

Chef för projektutveckling landbaserad vindkraft, Sverige

Chef för projektutveckling Sverige, landbaserad vindkraft
 
Vårt mål är tydligt, att möjliggöra ett fossilfritt samhälle inom en generation. I denna strategi ingår elektrifiering av transportsektorn och CO2-utsläppande industrier, men kärnan i denna ambition är att ha en hållbar elproduktion. Vattenfall ökar nu sin tillväxt inom förnybara energikällor och gör flottan fossilfri.
 
Vi söker nu en chef för vår svenska landbaserade vindkraftsutveckling – en roll som innefattar det övergripande ansvaret för portföljen av landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige – från att hitta nya projektmöjligheter, initiera projekt, driva genom tillståndsprocesser och få igenom investeringsbeslut. Den svenska landbaserade vindkraftmarknaden är en hörnsten i Vattenfalls tillväxtstrategi för vindkraft. Vår svenska landbaserade vindportfölj står för en betydande del av Vattenfalls totala landbaserade portfölj och det finns en tydlig färdplan för hur den ska förverkligas.
 
Som chef för vår svenska landbaserade projektutveckling har du följande nyckelansvar:
 
• Sätta en tydlig utvecklings- och tillväxtstrategi för vår framtida portfölj, inklusive samarbeten med industrin

• Utveckla verksamheten och avdelningen för att vara konkurrenskraftig och nå framgång

• Ytterst ansvarig för alla landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige, dvs. strategiskt, taktiskt, kommersiellt och ekonomiskt ansvar för projekten och deras resultat

• Aktivt deltaga i M&A-processer för att ytterligare utöka pipelinen eller ingå i partnerskap

• Intern och extern representation av Vattenfalls landbaserade vindkraftsverksamhet i Sverige, för kommunikation och påverkansarbete

I rollen kommer du stå i nära samarbete och kontakt med andra chefer och avdelningar inom BA Wind, samt också med andra delar av Vattenfall (kommunikationsstaben, legal, m.fl.).
  
Vi söker en strategisk och kommunikativ ledare som har påvisbar erfarenhet av att leda team i föränderliga och utmanande miljöer. Vindkraftsbranschen, Vattenfall, samt vår landbaserade verksamhet är alla i snabb omvandling och du behöver kunna kombinera ett strategiskt och kommersiellt fokus med operativ förmåga och fokus på människorna i vår verksamhet. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du behöver vara en motiverad, entusiasmerande och trygg ledare som kan fokusera både på personalen och affären.
 
• Vi söker dig som har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet som ledare/chef

• Erfarenhet av energibranschen eller liknande områden (annan utveckling/exploatering inklusive industrietableringar) är nödvändigt, och det är starkt meriterande med erfarenhet av vindkraft och att ha arbetat i en internationell organisation

• Du talar flytande svenska och behärskar engelska väl i såväl tal som skrift

• Du har ett starkt kommersiellt tankesätt och söker förbättringar i allt du gör

• Vidare är du en skicklig kommunikatör och kommunicerar väl med såväl ditt team som med interna och externa intressenter

Placeringen av denna tjänst är i Sverige, på något av Vattenfalls nuvarande huvudkontor med landbaserad vindkraftsutveckling (Solna och Luleå). Regelbundna tjänsteresor ingår i denna tjänst, både inom Sverige och internationellt. Som chef för projektutveckling Sverige rapporterar du till chefen för Development (Projektutveckling) Onshore. Du kommer ingå i Development Onshores ledningsgrupp.
 
Sista dag att ansöka är 16 augusti 2022. Ansökningarna kommer att hanteras löpande under hela ansökningsperioden. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta, Daniel Gustafsson (daniel.gustafsson@vattenfall.com, 076-770 73 15), chef för Vattenfalls landbaserade projektutveckling.
För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Anneli Jarlsheim 072-585 28 76 

Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som tar oss framåt mot en fossilfri framtid? Som Projektledare på Vattenfall Vind kan du göra skillnad!
 
Vattenfalls affärsområde Vind ansvarar för Vattenfalls landbaserade och havsbaserade vindkraft, samt solkraft och batterier. Idag utvecklar, bygger och driver vi land- och havsbaserad vindkraft i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien och vi är en ledande aktör på våra marknader.
  
Fackliga företrädare i Sverige:

Sverige: Leif Karlsson – SEKO, Rolf Ohlsson – Akademikernas, Christer Gustavsson – Ledarna samt Anders Bohlin – Unionen.

Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
  
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Dela detta jobb

Chef för projektutveckling landbaserad vindkraft, Sverige

Vattenfall AB