ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef för redovisning och rapportering till Aleris

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-20

Ansök nu

Chef för redovisning och rapportering till Aleris

Vill du vara med och driva och utveckla Aleris Shared Service Center till nästa nivå? Aleris söker nu dig som vill vara med på en spännande resa där vi genom samarbete och nytänkande driver utvecklingen av vårt Shared Service Center för redovisning och rapportering.

Vad kan Aleris erbjuda dig? 
Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet. Hos Aleris får du vara med och bygga det mest personliga och uppskattade vårdföretaget för våra patienter och för våra medarbetare.

SSC Aleris är nu i behov att rekrytera en chef för Redovisning och Rapportering. I rollen har du ansvar för att driva och harmonisera för att kvalitetssäkra och effektivisera processer relaterade till redovisning, bokslut, rapportering och revision. Aleris SSC sattes upp i maj 2021 och befinner sig i transformationsfas. I denna roll är det därför viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och vill bidra till att tillsammans med teamet skapa effektiva processer i våra flöden med fokus på digitalisering.

Du kommer ha personalansvar för ett team om 7 medarbetare som du kommer leda, coacha och inspirera. I rollen har du även ansvar för säkerställande av bokslut och löpande redovisning inklusive internkontroll, rapportering till koncernfunktionen och utveckling av nuvarande processer. Tjänsten är placerad vid Aleris huvudkontor i Sabbatsbergs sjukhus och du rapporterar till chef SSC.

På Aleris är tempot och viljan till förändring och förbättring högt. Du ska trivas i en miljö präglad av utveckling, digitalisering och samarbeten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla arbetet på avdelningen Team Redovisning.
  • Personalansvar; leda/driva/utveckla och entusiasmera individ och grupp.
  • Ansvar för löpande redovisningen samt säkerställa regel-efterlevnad.
  • Helhetsansvar för års-, kvartals- och månadsrapportering.
  • Helhetsansvar för framtagande årsredovisning samt upprättande deklarationer.
  • Helhetsansvar för att koordinera extern revision och kontaktperson gentemot revisionsbyrå. Kontakter med myndigheter.
  • Delaktig och drivande i projekt inom och utom SSC.
  • Delaktig och drivande i att vidareutveckla och förbättra processer & rutiner tillsammans med teamet.

Vem söker vi? 
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll. Du har erfarenhet av personalansvar och van att driva förändringsarbete. Väsentligt för rollen är att du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska, engelska och Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper, är driven, engagerad och strukturerad samt har en bra förmåga att prioritera. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo med många kontaktytor i organisationen. Hos oss är samarbetsförmåga, eget ansvarstagande och en positiv inställning viktiga egenskaper. Du ska vara prestigelös och trivas att vara i en miljö där det händer mycket.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Aleris med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Chef för redovisning och rapportering till Aleris

Mpya Finance AB