ledningsjobb.se

Chef för Stadsmiljökontoret

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Chef för Stadsmiljökontoret

Om arbetsplatsen

Stadsmiljökontoret är ett av fyra kontor på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Kontoret är organiserat i två avdelningar; Gata och Trafik samt Park och Natur. Kommunens färdtjänst är även organiserad inom avdelningen för Gata och Trafik. Som kontorschef leder du via dina två underställda chefer och dessutom har du direkt ansvar för en mindre grupp bestående av en projektledare, en strateg och några administratörer. Du är direkt underställd förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Kontorets arbete berör alla Linköpingsbor då vi har det yttersta ansvaret för drift, skötsel och utveckling av kommunens gator, torg och cykelbanor samt allmänna ytor såsom parker och grönområden. Här får du arbeta tillsammans med totalt ca 50 engagerade medarbetare med hög kompetens inom sina specialistområden. Vi är en beställarorganisation som beställer utförandet av projekt, drift och underhåll av både interna och externa leverantörer. 

Arbetsbeskrivning

Som kontorschef har du verksamhets-, ekonomi- samt personalansvar. Du förväntas leda arbetet genom att planera, följa upp och utveckla avdelningens verksamhet samt att styra verksamheten mot hög grad av måluppfyllelse.  Du kommer därmed i din roll få stor frihet med både operativt och strategiskt ansvar för arbetet och utvecklingen inom stadsmiljö. I rollen ingår även ett nära samarbete med övriga delar av hela förvaltningens organisation, vilket kräver helhetssyn och god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant utbildning och har sannolikt arbetet med liknande frågor. Erfarenhet av drift och underhållsfrågor inom samma områden är meriterande. Vidare har du gedigen chefserfarenhet och erfarenhet av att leda chefer.

Som chef står du för ett tillitsbaserat ledarskap där du har förmågan att skapa engagemang, delaktighet och teamkänsla samtidigt som du också måste vara tydlig och beslutsam. Uppdraget kräver även en hög förmåga att arbeta med god struktur, planering och uppföljning.

Om du har ett genuint intresse för ledarskap och vill vara med att påverka Linköpings stadsmiljö och dess utveckling så kan vi erbjuda dig ett riktigt intressant uppdrag. Välkommen till Stadsmiljökontoret!

Inget personligt brev i din ansökan 

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7253

Dela detta jobb

Chef för Stadsmiljökontoret

Linköpings kommun