ledningsjobb.se

Chef forskningsenheten-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Chef forskningsenheten-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
 Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
  
Nu söker vi en drivande och engagerad chef till vår enhet Forskning och säkerhet efter förslutning.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift är att se helheten och skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna prestera sitt bästa och bidra till att SKB som helhet når sin fulla potential. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och förmåga att hitta konstruktiva lösningar.
 
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
 
Enheten Forskning och säkerhet efter förslutning är en enhet inom avdelning för Forskning och utveckling.
  
Vad du kommer att göra
I rollen som enhetschef kommer du att:
• ha verksamhets-, personal- och budgetansvar
• samordna och leda planeringen av enhetens uppdrag inom säkerhet efter förslutning
• leda planering av forskning och metodutveckling
• leda utvecklingen av SKB:s forskningsportföljning
• samordna och delta i internationella samarbeten
• samordna expertstöd till andra delar av SKB:s verksamhet
• aktivt delta i avdelningens ledningsgrupp, där samordning av avdelningens verksamhet och strategisk planering och utveckling utgör viktiga uppgifter
 
Vem är du?
Vi söker dig som har god förmåga att driva och utveckla enhetens verksamhet. Då arbetet innebär personalansvar är det viktigt att du har stort intresse för att leda, motivera och utveckla medarbetare. Som ledare är du kommunikativ, besitter hög integritet och initiativförmåga samt drivs av att nå resultat tillsammans med dina kollegor.

Vi ser gärna att du dessutom har: 
• universitetsutbildning inom något naturvetenskapligt eller tekniskt ämnesområde av betydelse för slutförvaring av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall
• tidigare erfarenhet av arbete med forskning och utveckling i en ledande roll
• god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska eftersom SKB har samarbeten både nationellt och internationellt
• körkort B
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där goda ledaregenskaper prioriteras.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för utveckling av den teknik som ska användas i bolagets olika slutförvar och för inkapsling av använt kärnbränsle, analys av slutförvarens säkerhet efter förslutning samt för att utveckla och förvalta de platsbeskrivande modeller som behövs för att analysera och uppföra de olika anläggningarna.

Enheten Forskning och säkerhet efter förslutning har som huvudsakliga uppgifter att analysera den långsiktiga säkerheten för slutförvaring av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall, utveckla metodiken för säkerhetsanalys samt att beställa, styra och delta i forskning och vetenskapliga utredningar som syftar till att säkerställa riktigheten i säkerhetsanalyserna och svara upp mot samhällets krav.
  
Forsknings- och utredningsfrågor kan även motiveras av behov från SKB:s driftsatta anläggningar eller av behovet av stöd till teknikutveckling. Enheten har cirka 45 medarbetare och består av fyra grupper: Kärnavfall, Ingenjörsbarriärer, Geosfär samt Ytsystem och klimat. 

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
 
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
 
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
  
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater 
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
 
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, ww.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
 
Ytterligare information
För frågor gällande tjänsten, kontakta rekryterande chef Jessica Palmqvist 070-3251860.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander 073-4311260.
 
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna, Östhammar, Oskarshamn.
 
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 19 september 2021. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Chef forskningsenheten-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB