ledningsjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Inköpsorganisationen har som uppgift att leverera effektiva och hållbara inköp som skapar mesta möjliga mervärde för koncernen. Från hösten 2020 ingår även materialförsörjning med centralförråd i inköpsorganisationen.

Om tjänsten

Vill du vara med att utveckla materialförsörjningen? Nu söker vi en chef till den nybildade sektionen för materialförsörjning där du har övergripande ansvar, tillsammans med dina medarbetare, för lagerhållning och interndistribution av förnödenheter och reservdelar inom affärsområde Järnmalm. Ansvaret omfattar förrådsverksamheten i Kiruna, Svappavaara och Malmberget. Utöver detta ingår även tillhandahållande och distribution av bränsle inom industriområdena i ditt uppdrag.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga inköpsorganisationen samt hela LKAB.
Du ska bidra till att medarbetarna präglas av ett positivt arbetsklimat och håller en hög nivå på arbetsmiljöarbetet. Din vardag kommer att handla om att bedriva ett ledarskap som engagerar, skapar tillit och trygghet och därigenom får dina medarbetare att leverera goda resultat. I rollen ingår också att sätta upp mål och stötta medarbetarna i deras utveckling och dagliga arbete. Personalutveckling, arbetsmiljöarbete samt ekonomisk resultatuppföljning för arbetsplatsen är andra viktiga delar i ditt uppdrag som chef för materialförsörjningen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap, som drivs av att lyfta och leda människor samt motiverar dem att nå sina egna och verksamhetens mål. Du är van att ta eget ansvar, har lätt för att strukturera och är närvarande i verksamheten. Du har ett intresse för att jobba med ständiga förbättringar, du är engagerad och drivande med god kommunikativ förmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har universitets- eller högskoleutbildning exempelvis inom ledarskap, teknik, process eller annan utbildning kombinerat med erfarenheter inom området.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, senast den 3 augusti 2020. För mer information om tjänsten vänligen kontakta CPO Caroline Wiss 0980-71850 el. caroline.wiss@lkab.com.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Malmberget
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

Chef Materialförsörjningen

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-03

Ansök nu

Dela detta jobb