ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chef Program Management - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-29

Ansök nu

Chef Program Management - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
  
Vi söker dig som har ett genuint intresse för projektverksamhet och som tillsammans med våra medarbetare vill möjliggöra Vattenfalls vision att bli fossilfria inom en generation. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Släpp loss dina superkrafter hos oss som Chef för Program Management.
  
Avdelningen ansvarar för att leda företagets program för elnätsinvesteringar. Våra årliga investeringar i uppgår i nuläget till ca 5 Mdr SEK och förväntas öka under de kommande åren. Avdelningen bidrar till att förverkliga våra omfattande planer för ökande investeringar och har det övergripande ansvaret för programmens, och däri ingående projekts, mål och leveranser.
  
Du kommer att

  • Leda en avdelning med ett tiotal seniora medarbetare som ansvarar för olika program bestående av investeringsprojekt
  • Tillsammans med avdelningens programledare och övriga organisationens resursägare planera programmens kort- och långsiktiga behov av interna resurser
  • Bygga upp och stärka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig
  • Leda vår fortsatta implementering och utveckling av arbetssätt för programstyrning
  • Du rapporterar till Enhetschef och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har

  • Längre ledarerfarenhet från tidigare chefspositioner, gärna från entreprenad- eller energibranschen
  • Lång erfarenhet av affärsmässig projekt- och verksamhetsstyrning
  • Erfarenhet från ledande roller i större organisationer
  • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Behärskar svenska och engelska obehindrat.
  • Relevant akademisk utbildning.

För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg och trovärdig i ditt ledarskap och du trivs med att leda dina medarbetare genom förändringar. Du bidrar med struktur och du har en god förmåga att skapa samarbeten med interna och externa parter för att nå resultat.

Vi erbjuder dig

Som chef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
  
Övrig information

Rekryterande chef: Mats Engstedt, tel: 070 384 90 26

Rekryterare: Johan Macdonald, tel: 073 085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
  
Placeringsort: Stockholm (Solna), Trollhättan eller Luleå
Sista ansökningsdag: 31 December, vi läser ansökningar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

 

 

Dela detta jobb

Chef Program Management - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB