ledningsjobb.se

Chef Public & Regulatory Affairs Sverige

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Chef Public & Regulatory Affairs Sverige

Chef Public & Regulatory Affairs Sverige (Director Public & Regulatory Affairs Sweden)

Vill du vara med och utforma vägen till en fossilfritt liv? Vattenfall söker nu en ny chef för enheten Public & Regulatory Affairs i Sverige, då nuvarande chef går i pension.

Vattenfall är ett av Sveriges största företag och också ett av Europas största energibolag. Tillsammans med 20.000 kollegor kommer du att arbeta i ett internationellt företag, med en tydlig ambition att skapa ett fossilfritt liv inom en generation. Både genom egen el- och värmeproduktion, men också genom att vara en aktiv part i övriga samhället i att skapa fossilfria lösningar inom industri- eller transportsektorn.

Din roll

Du har ansvar för samhällskontakter och regulatoriska frågor i Sverige. Du ansvarar för ett team på ca 8 personer i Sverige och tillhör en ledningsgrupp med europeiska motsvarigheter i EU/Bryssel, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Danmark och Frankrike. Du rapporterar till chefen för Public & Regulatory Affairs i koncernen, och är en del av stabsfunktionen Kommunikation.

Exempel på arbetsuppgifter som Ditt team ansvarar för (i Sverige):

  • Identifiera de viktigaste regulatoriska frågorna för Vattenfall
  • Leda arbetet med att ta fram Vattenfalls positioner (inklusive remisshantering) tillsammans med våra affärsenheter
  • Framtagande och utförande av påverkansplaner
  • Samhällskontakter; dvs intressenter inom politik, intresseorganisationer och myndigheter
  • Koordinering av vårt arbete i de största branschorganisationerna (t. ex. Energiföretagen Sverige)

Din profil

Vi söker Dig som uppfyller följande kriterier:

  • Du ska vara en erfaren chef och en bra lagspelare. Din roll kommer att vara central i Vattenfall, och du kommer att ha regelbundna kontakter med Vattenfalls högsta ledning. Du behöver kunna lyssna, analysera och medla mellan olika intressen och ha en god människokännedom.
  • Du behöver ha bred och god kunskap inom energiområdet. Du kommer att jobba nära experter inom olika områden, och i den mån du inte har kunskapen från början behöver du kunna tillgodogöra dig denna på ett snabbt och överskådligt sätt. Du behöver också ha god förmåga att förflytta dig mellan detaljer och helikopterperspektiv.
  • Erfarenhet inom politik/Public Affairs. Du behöver ha god kunskap om de politiska processerna eller erfarenhet från annat Public Affairs-arbete.
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi på Vattenfall är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsvariation.

Placering

Vattenfalls huvudkontor i Arenastaden, Solna.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryterande chef Oskar Ahnfelt, 0730-975303. För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Peter Blixter 072-237 32 02. Fackliga representanter för denna tjänst är Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Lars-Erik Näsman (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Siipilehto Juha (SEKO). Du når samtliga genom Vattenfalls växel 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 31/5 2020. Skriv gärna ditt personliga brev på engelska. 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Chef Public & Regulatory Affairs Sverige

Vattenfall AB