ledningsjobb.se

Chef Skador

Ort
Utgår

2020-01-02

Ansök nu

Chef Skador

Vi söker en driven skadechef med mångårig erfarenhet av både skadeverksamhet och ledarskap. Med stort engagemang för såväl strategiska som operativa frågor tar du dig an uppgiften och ansvaret att förflytta en redan framgångsrik skadeorganisation till nya höjder, in i framtiden, med fokus på kund och processer.

 

Som skadechef ansvarar du för att förflytta skadeorganisationen in i framtiden med de utmaningar och möjligheter som exempelvis digitaliseringen och nya kundbeteenden innebär.

Din målsättning är att organisera, optimera, driva och på affärsmässiga grunder utveckla verksamheten inom nya och befintliga processer så att vi kan fortsätta erbjuda skadekundsupplevelser på högsta nivå.

Utifrån våra strategier sätter du mål för avdelningen och ansvarar för att dessa bryts ner till avdelningens olika grupperingar, följs upp och nås. Du har budget- och resultatansvar för Länsförsäkringar Skånes samlade skadehantering.

Till din hjälp har du en skadeorganisation bestående av 150 medarbetare varav åtta är direktrapporterande till dig. Organisationen hanterar både privat- och företagsskador inom Länsförsäkringar Skånes samtliga produktsegment.

Tjänsten är placerad i Malmö och du rapporterar till Affärsområdeschefen för Försäkringsrörelsen och ingår i affärsområdesledningen tillsammans med Chef Affär Privatmarknad, Chef Företag & Lantbruk, Chef Affär & Kvalité, Controller och HR.

Din bakgrund och erfarenhet
Du har relevant akademisk bakgrund, gärna inom personal, ekonomi och/eller juridik. Du har flera års väl dokumenterade ledarerfarenheter samt mångårig erfarenhet av arbete som skadechef. Du är van vid att leda andra chefer och specialister i stora organisationer och i förändring.

Dina personliga egenskaper
Vi ser att du har en god förmåga att arbeta på en strategisk-, taktisk- och operativ nivå. Du har lätt för samarbete, är analytisk, nyfiken och affärsmässig till din läggning. Du har ett processorienterat synsätt och ditt stora engagemang smittar av sig och skapar energi hos dina medarbetare och till de du samarbetar med. Du är kundorienterad och har stort eget driv. Vi ser att du är kreativ i utvecklings- och förändringsarbetet och både nyfiken och uppdaterad på branschen.

För att lyckas i ledarskapet eftersträvar vi en ledare som är intresserad av att coacha/utveckla människor, bygga team för ett framgångsrikt samarbete samt arbetar med förändring. Du har förmågan att kommunicera och förmedla budskap samt ett beslutsfattande som präglas av mod och tydlighet. Ödmjukhet och förmågan att reflektera är andra viktiga egenskaper för att själv utvecklas som ledare.


Kontaktinformation
Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Försäkring, Johan Hängsel, på telefon 076-773 8573.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryteringsspecialist, HR Jeanette Mellborg, jeanette.mellborg@lansforsakringar.se

Facklig kontaktperson för FORENA är Björn Lindwall, 046-633 80 68

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 januari 2020. Vi tillämpar löpande urval.

 

 

Så tänker vi
Vi arbetar för att ge våra kunder ett enklare och tryggare liv. Det gör vi genom våra kompletta erbjudanden av försäkrings-, bank-, och fastighetsförmedlings-tjänster. Eftersom våra kunder äger oss är det också naturligt att vi engagerar oss längre än så genom vårt samhällsengagemang och breda utbud av kunskap och råd kopplat till boende, företagande, hälsa och ekonomi.
Det går väldigt bra för oss och därmed också för våra 450 000 delägare i Skåne.

 

Så jobbar vi
Varje dag hjälper vi våra kunder, delägarna, att få ett enklare och tryggare liv. En anledning till att vi lyckas så bra är vår starka värdegrund och att vi alltid vill göra det där lilla extra, både för kunderna och för varandra. Så, vill du engagera dig och utvecklas tillsammans med härliga kollegor är vi säkra på att du kommer att trivas hos oss. Så enkelt är det.

Dela detta jobb

Chef Skador

Länsförsäkringar Skåne