ledningsjobb.se

Om LKAB

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Var med och bidra till en mer hållbar industri!
Vill du vara med och skapa en säkrare och bättre arbetsmiljö? Vill du leda en grupp engagerade och kompetenta medarbetare? Då kan du vara den vi söker!

Som sektionschef för Arbetsmiljö och Säkerhet leder du en grupp med fem direktrapporterande medarbetare. Ert uppdrag är att vägleda och stödja företaget i arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Målet är en trygg arbetsmiljö för alla som jobbar för LKAB och vi vet att nyckeln till att nå dit handlar om medvetna beteenden, attityder och värderingar. Arbetet sker i nära samverkan med andra organisationer i LKAB men också tillsammans med andra företag i branschen.

Din vardag kommer att handla om att bedriva ett ledarskap som engagerar, skapar tillit och trygghet och därigenom får dina medarbetare att leverera goda resultat. Du och din sektion behöver arbeta proaktivt genom att utveckla, utbilda och anpassa arbetsprocesser och verktyg inom hela arbetsmiljöområdet för att nå uppsatta mål.

I ditt arbete kommer du att arbeta tillsammans med många olika kontakter inom och utanför LKAB. En viktig del av arbetet är att skapa nätverk inom branschen och att omvärldsbevaka inom området.

Som sektionschef är du direkt underställd stabschefen för Miljö och Säkerhet och du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med sektionscheferna för Miljö, Tillståndsprojekt och Dammsäkerhet.

Dina kvalifikationer

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för ledarskap. Du vill utveckla dina medarbetare och din organisation och du tycker om att jobba mot uppsatta mål. Du gillar att arbeta med olika saker i samspel med andra, våra arbetsuppgifter innebär behov av många olika kompetenser inom olika funktioner. Därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och en vilja att se på saker från olika perspektiv.

Vi tror att du som söker har en högskoleexamen i grunden, inom ett område som av arbetsgivaren bedöms som lämpligt. Du har antagligen arbetat med arbetsmiljö och säkerhet inom industrin och du är bekant med arbetsmiljölagstiftningen. Har du erfarenhet av att leda människor är det meriterande.

Verksamhetsområde är primärt Kiruna, Svappavaara och Malmberget.

Körkort lägst B är ett krav för tjänsten.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Stabschef Linda Bjurholt 0980-71237.

Du är välkommen att skicka in din ansökan, komplett med personligt brev och CV/meritförteckning, via länken i annonsen och den behöver vara oss tillhanda senast 2020-05-31.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08, sakari.alanko@lkab.com
Björn Åström, Sveriges Ingenjörer, 0980-72903, bjorn.astrom@lkab.com
Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50, ingegerd.kyro@lkab.com

Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-76584

Befattning
Sektionschef

Stationering
LKAB, Kiruna/Svappavaara/Malmberget

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-05-31

Chef till Arbetsmiljö och Säkerhet inom Affärsområde järnmalm

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb