ledningsjobb.se

Logo

Chef till enheten för Jordbrukarstöd

Ort
Utgår

2020-01-28

Ansök nu

Chef till enheten för Jordbrukarstöd

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Avdelningen för landsbygds övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruk, landsbygdsstöd, landsbygdsutveckling, livsmedelstrategin, viltförvaltning och fiske. Vårt uppdrag omfattar också veterinära frågor såsom djurskydd, livsmedel, smittskydd och förprövning av djurstallar.

På avdelningen finns enheten för jordbrukarstöd som huvudsakligen arbetar med att betala ut stöd till länets lantbrukare inom ramen för landsbygdsprogrammet. Verksamheten består av handläggning av gårdsstöd och miljöersättningar med tillhörande kontrollarbete i fält under säsong. Inom enhetens verksamheter ingår även arbete med åtagandeplaner och restaurering av betesmarker. Som enhetschef företräder du länsstyrelsen i externa nätverk med andra myndigheter som gemensamt arbetar för att implementera samt genomföra EU:s jordbrukspolitik på regional nivå. Enheten har i dag ca 15 medarbetare.

Som enhetschef ansvarar du för arbetsgruppens verksamhetsutveckling, personalfrågor, arbetsmiljö och ekonomi. Samordning och förmåga att arbeta tvärsektoriellt med hela länsstyrelsens uppdrag är av vikt när det gäller att leda, driva och utveckla verksamheten. Även operativ handläggning inom enhetens verksamhetsområden kan ingå i tjänsten.

Tillsammans med kolleger ingår du i landsbygdsavdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen. Du förväntas bidra till utveckling av både ledningsgruppen och avdelningen.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom lantbrukssektorn, övriga biobaserade näringar eller ekonomi. Du kan också ha fått motsvarande kunskaper genom flerårig arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i uppdraget som enhetschef måste du ha kännedom och intresse att arbeta med jordbrukets utveckling, både i länet och på nationellt plan. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med handläggning av jordbrukarstöd, fältkontroll, arbete med åtagandeplaner samt kännedom om landsbygdsprogrammet och EU:s gemensamma jordbrukspolitik.

Som person är du ansvarstagande, engagerad och lyhörd med en god pedagogisk förmåga. Du är även utåtriktad och lösningsorienterad. Dessutom är du analytisk, strukturerad och har kännedom om vad det innebär att arbeta på en myndighet. Du ska också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har tidigare dokumenterad erfarenhet av att vara chef eller haft en tydlig ledarskapsroll. Som chef är du en tydlig kommunikativ teamledare som motiverar dina medarbetare vilket bidrar till utveckling för både gruppen och verksamheten. Du har en god helhetssyn och kan prioritera för att nå kortsiktiga och långsiktiga mål.

Vi lägger särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga, egen drivkraft och strategisk förmåga. Det är också viktigt att du har god självkännedom och vill utvecklas som ledare.

Körkort för bil är ett krav för tjänsten.

Anställningen

Tjänsten är tillsvidare som handläggare med ett förordnande som enhetschef på tre år. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Tillträde 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Johan Varenius

Funktionschef

0102234000

 

Rune van den Brink

ST

0102234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Dela detta jobb

Logo
Chef till enheten för Jordbrukarstöd

Länsstyrelsen Södermanland