ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Digitaliseringschef till Kommunledningsförvaltningen

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-07

Ansök nu

Digitaliseringschef till Kommunledningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Enheten för digitalisering och IT-styrning ingår som en enhet i Kommunikations- och utvecklingsstaben som är en del av Kommunledningsförvaltningen. Enhetscheferna är direkt underställda kommunikations- och utvecklingsdirektören som bland annat har till uppdrag att samordna kommunövergripande utvecklingsarbete samt vara en del av kommunens strategiska IT-styrning.

Arbetsbeskrivning

Som digitaliseringschef är ditt övergripande ansvar att tillsammans med dina medarbetare leda och driva utvecklingsarbetet av kommunens digitalisering och IT-infrastruktur mot kommunens vision och mål. Uppdraget innebär ett nära samarbete och samverkan med förvaltningar och bolag inom kommunkoncernen och du kommer som chef även att ingå i olika interna samverkansgrupper. I uppdraget ingår även att företräda Linköpings kommun i olika regionala och nationella nätverk för IT och digitaliseringsfrågor.

Linköping är platsen där du möter framtiden. Därför är uppdraget att utveckla kommunens verksamhet extra viktigt, inte minst i en tid när utvecklingstakten hela tiden ökar. Vi söker därför en digitaliseringschef som kan se vad som behöver göras och skapa förutsättningar för att det ska lyckas. Därför kräver uppdraget både mod att våga titta på nya lösningar och lyhördhet för verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för uppdraget relevant akademisk utbildning samt chefs- och ledarerfarenhet där du har haft ansvar för att leda strategiskt utvecklings- och förändringsarbete. Du behöver även ha god förståelse för offentlig sektor och de förutsättningar som gäller inom en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av kommuners olika verksamheter är meriterande.

För att blir framgångsrik i uppdraget behöver du ha gedigen erfarenhet av digitaliseringsarbete samt strategisk IT-styrning. Du måste också ha lätt för att på ett pedagogiskt sätt kommunicera komplexa sammanhang och strukturer.

Andra viktiga egenskaper är att du har god helhetssyn och strategisk förmåga, arbetar mål- och resultatinriktat samt står för ett tydligt kommunikativt ledarskap som inkluderar, entusiasmerar och bygger på ett tillitsfullt förhållningssätt.

Information om tjänsten

Tillträde:Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9582

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Digitaliseringschef till Kommunledningsförvaltningen

Linköpings kommun