ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Driftchef till VA SYDs reningsverk

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-02-12

Ansök nu

Driftchef till VA SYDs reningsverk

Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad produktionsorganisation med tydligt utvecklingsfokus? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs du av utveckla både teknik och människor? Då kan du vara en av våra två nya driftchefer!

Det här handlar jobbet om

Som driftchef VA SYDS avloppsreningsverk ansvarar du för att planerade och avhjälpande driftaktiviteter utförs effektivt och säkert. Du kommer tillsammans med dina kollegor att utveckla anläggningen med fokus på funktion, reningsgrad och arbetsmiljö.

Du arbetsleder, utvecklar och engagerar medarbetarna i driftgruppen och är ansvarig för den dagliga driften på reningsverken. Genom att driva på ett digitaliserat arbetssätt i driften effektiviserar vi övervakningen, styrningen och optimeringen. Du följer upp verksamheten utifrån produktionsnyckeltal samt VA SYDs mål, affärs- och verksamhetsplan. Arbetsmiljön och säkerheten är viktiga fokusområden där du kommer att vara med och utveckla verksamheten, med utgångspunkt i VA SYDs koncept Modern Produktion som bland annat innefattar 5S-metodiken. I de pågående ombyggnads- och moderniseringsprojekten planerar och ansvarar driftchefen för driftsättning och framtagande av driftrutiner.  

Produktionsavdelning har ansvar för våra produktionsanläggningar dricksvatten, avloppsrening, biogas samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnät. I Produktionsavdelningen är vi ca 150 medarbetare som organiseras i sju enheter; Avloppsrening Norr och Mitt, Dricksvatten, Underhållsteknik, El & Automation, Process & Utveckling samt Laboratoriet. 

Driftchef Källby inom Avloppsrening Norr: 

Gruppen medarbetare på Källby reningsverk i Lund består av 5 drifttekniker och en driftingenjörer. Här anvarar driftchefen för Källby reningsverk och samt två mindre reningsverk och runt 50 pumpstationer. Enheten Avloppsrening Norr består av 15 medarbetare och leds av produktionschefen, som utöver driftgrupp Källby består av en driftgrupp Ellinge.

Driftchef Sjölunda inom Avloppsrening Mitt: 

Gruppen medarbetare på Sjölunda reningsverk - ett av Sveriges största reningsverk - på består av 11 drifttekniker, två driftingenjörer och en processtekniker. Gruppen är indelad i två team; ett som arbetar med pumpstationerna i Malmö/Burlöv och ett som arbetar med Sjölunda reningsverk. Enheten Avloppsrening Mitt består av 30 medarbetare och leds av produktionschefen, som utöver driftgrupp Sjölunda består av en driftgrupp Klagshamn.

I VA SYDs största satsning Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne pågår en förstudie om hur framtidens reningsverk på Sjölunda ska utformas - utifrån ett regionalt behov av avloppsrening i framkant. Driftchefen har en aktiv roll i samordning av pågående projektaktiviteter med driften av befintlig anläggning på Sjölunda. 

Vi erbjuder

Du kommer till en vänlig arbetsplats där man är stolt över vårt viktiga samhällsuppdrag och det finns en stor vilja hos medarbetarna att utveckla verksamheten. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.  

Vem är du?

VA SYD jobbar mot tydliga och ambitiösa mål och nu söker vi dig som vill medverka till att vi når dem! Vi söker dig som vill leda genom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet i en verksamhet som ständigt utvecklas. Du drivs av att skapa resultat genom andra och trivs med att coacha dina medarbetare och uppmuntrar idéer och nytänkande. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa nätverk, samverka och kommunicera på ett öppet och positivt sätt för att utveckla verksamheten.  

Dina erfarenheter

Du som söker har: 

  • en teknisk eftergymnasial utbildning inom driftteknik

  • arbetsledande erfarenhet från processindustri

  • erfarenhet från förändringsledning och/eller utvecklingsarbete

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte! 

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter drygt en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: 

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår Kundservice på 040-635 10 00. 

 

Dela detta jobb

Driftchef till VA SYDs reningsverk

VA SYD