ledningsjobb.se

Driven Projektledare med betoning på ledning

Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Driven Projektledare med betoning på ledning

Nu söker vi en projektledare som vill sätta spår i Stockholms infrastrukturutveckling. Hos oss får du vara med och bygga ut SL:s kollektivtrafik och göra skillnad för ca 900 000 dagliga resenärer.

Om tjänsten

Du kommer att få arbeta med spännande och komplexa frågor i en kreativ miljö med många engagerade och kompetenta människor. Vi har en viktig uppgift i att säkerställa moderniseringen och utvecklingen av våra befintliga system. Som projektledare får du leda projekt genom hela projektprocessen; från förstudier, till att driva projekten i mål och slutligen överlämna resultatet för fortsatt förvaltning. För dig som tycker om att samordna och ha många kontaktytor är detta en givande och utvecklande roll.

Vi söker en projektledare med betoning på ledarskap, som på ett strukturerat sätt tar våra projekt i mål. Vi tror att du är driven och engagerad och har en positiv inställning och tycker om att arbeta i grupp. Våra projekt har en prägel av att vara komplexa och löpa över flera år. Har du erfarenheter från infrastrukturprojekt i kollektivtrafiken så är det givetvis positivt men vi ser också stora fördelar om du har erfarenhet från andra branscher. Oavsett din bakgrund tror vi att du kommer att trivas hos oss. Hos oss finns många möjligheter och du kommer få till dig nödvändiga kunskaper för att stödja dig i din vilja till att ständigt utvecklas.

Vad vi kan erbjuda dig

Inom avdelningen för Investeringsprojekt ansvarar vi för en omfattande portfölj av projekt. Projekten är ett resultat av nybyggnation, åtgärder för att höja befintlig kapacitet samt modernisering respektive ersättningsinvesteringar.

Som projektledare hos oss finns stor möjlighet att utvecklas. I rollen som projektledare får du arbeta med väletablerade metoder och verktyg som används inom många branscher. Som organisation arbetar vi med att ständigt utveckla oss och just nu pågår många nya förbättringsinitiativ som kommer att bidra till viktiga framgångsfaktorer för oss som organisation, men även skapa goda utvecklingsmöjligheter för rollen som projektledare.

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att lyckas i projekten och trivas hos oss tror vi att en av dina stora drivkrafter är att leda människor mot ett gemensamt mål. Du är kommunikativ i både tal och skrift och kan anpassa ditt budskap efter person och situation och därigenom skapa tydlighet. Sinne för struktur och ordning är ett måste för att hålla ihop projektens alla trådar.

Vidare har du

 • Mer än 5 års erfarenhet av projektledning med kunskap om projekt som arbetsform; organisation, målstyrning, riskhantering, kommunikation osv.

 • Högskoleexamen inom relevant område, eller motsvarande erfarenhet

 • Projektledarutbildning samt utbildning inom projektmetodik tex XLPM, Props, eller motsvarande

 • God datorvana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Projektledarcertifiering, exempelvis IPMA eller PMI

 • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med Lean

 • Erfarenhet av genomförande från projekt och eller drift inom kollektivtrafik och infrastrukturprojekt inom områden strategiskt eller operativt arbete.

Var med och utveckla framtidens kollektivtrafik tillsammans med oss!

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Åsa Fornstad, tfn 08-686 38 42. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-686 3674. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 28:e februari.

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Driven Projektledare med betoning på ledning

Trafikförvaltningen, Region Stockholm