ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

EHS-chef till SGDS Gruppen

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

EHS-chef till SGDS Gruppen

Nu söker vi en EHS-chef till SGDS Gruppen där du får möjlighet att utveckla arbetet inom hälsa, miljö och säkerhet inom en mångsidig och växande verksamhet! Låter det spännande? Vänta inte med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos SGDS Gruppen.

SGDS Gruppen

Saint-Gobain Distribution Sverige omfattar bolagen Bevego, Dahl, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel med respektive dotterbolag. SGDS Gruppen är det svenska moderbolaget där Optimera och Dahl nu ingår. Successivt inkluderas de övriga bolagen som då blir divisionerna inom SGDS Gruppen. SGDS Gruppen står också för en gemensam support bland annat inom affärsutveckling, ekonomi, IT, HR, logistik och hållbarhet.

Tillsammans har Saint-Gobain Distribution Sveriges bredaste sortiment av produkter och tjänster inom området bygg och installation. Alla bolagen är alla specialister inom sina branscher och sätter en stor ära i att vara det. I bolagen finns ett stort engagemang, en gedigen bransch- och produktkompetens och mängder av starka kundrelationer.

Tillsammans har Saint-Gobain Distribution över 150 000 proffskunder, omsätter drygt 16 miljarder, har över 170 etableringar och är nästan 3 000 medarbetare. https://www.sgdsgruppen.se/

Arbetsbeskrivning

I rollen som EHS-chef ansvarar du för att leda och utveckla arbetet inom hälsa, miljö och säkerhet för hela SGDS Gruppen. Det innefattar ansvar över att lagkrav och standarder uppfylls, kontinuerligt utvärdera och proaktivt minimera risker. Du kommer dessutom leda ett nationellt EHS-team som består av 5 medarbetare.

Vidare innebär rollen bland annat att:

  • Arbeta fram EHS-strategin och årsplan samt följa upp det beslutade EHS-arbetet i de olika enheterna

  • Utarbeta och driva miljöinitiativ tillsammans med Miljöansvarig.

  • Hålla dig uppdaterad på gällande lagar och krav inom EHS-området och bidra till att kunskap överförs inom organisationen.

  • Ge stöd till inköp vid val och revision av leverantörer ur ett EHS-perspektiv.

  • Ansvara för de interna och externa EHS-rapporteringskraven.

  • Säkerställa att årliga riskbedömningar, interna revisioner, utbildningar och utredningar är schemalagda för de olika enheterna.

Placeringsort kan vara Bromma eller Malmö och du rapporterar till HR-direktör.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen samt arbetslivserfarenhet inom både operativt och strategiskt miljö-, hälso- och säkerhetsarbete. Vi ser att du har goda kunskaper om lagkrav och standarder inom EHS-området samt erfarenhet av att identifiera, utveckla och styra processer. Du har även tidigare erfarenhet av att vara ledare och är trygg i den rollen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av distribution, lager eller produktionsanläggningar.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en kommunikativ kulturbärare som har lätt för att samarbeta med olika typer av människor, internt som externt. Som person är du strukturerad, resultatorienterad och en innovativ problemlösare. Vi ser att du som söker är en trygg person och ledare som vill utveckla EHS-området inom SGDS Gruppen. Du kommunicerar väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Olle Öijen på 079-337 33 17 eller Olle.Oijen@axoconsulting.se

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Malmö, Bromma

Län

     Skåne län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/248

Kontakt

     Olle Öijen, 0793373317

Publicerat

     2021-11-18

Sista ansökningsdag

     2021-12-19

Dela detta jobb

logga
EHS-chef till SGDS Gruppen

AxÖ Consulting