ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Acal BFi Nordic

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Ekonomichef till Acal BFi Nordic

Detta är drömtjänsten för dig som vill vara med och bygga upp en ny ekonomifunktion från grunden.

Är du en person som gillar att axla helhetsansvaret och att arbeta med effektivisering och digitalisering i en kommersiell och dynamisk miljö? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Acal BFi Nordic AB är en ledande leverantör med egen specialistkompetens inom design, försäljning och marknadsföring av elektroniska tekniklösningar riktade mot marknader i Norden. Här erbjuds du en varm och trevlig arbetsplats där du får vara en nyckelperson i uppbyggnaden av en ny ekonomifunktion. Acal sitter i sina lokaler i Rissne och erbjuder en hybridlösning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du blir en del av bolagets ledningsgrupp och rollen innefattar både operativt och strategiskt ansvar. Arbetsuppgifterna är breda med fokus på rapportering, analys och uppföljning. Förutom ett starkt redovisningsintresse attraheras du också av att medverka i affärsrelaterade frågor som bidrar till verksamhetens fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifterna i tjänsten innefattar bl a:

  • Ansvara för ekonomifunktionen och säkerställa att tidsplaner, lagar och regler efterlevs.
  • Säkerställa månads-, kvartals och årsbokslut
  • Ansvar för rapportering med utökad rapportering kvartalsvis
  • Budget- och prognosarbete
  • Kassaflödesanalys och kreditbedömningar
  • Analyser, framtagning av väsentliga nyckeltal och KPI:er för uppföljning.
  • Vara rådgivande i ad hoc –frågor till VD och säljorganisationen avs ekonomiska frågor.
  • Kontinuerligt arbeta med utveckling och processförbättringar
  • Fungera som en länk mellan Acal Bfi Nordic och huvudkontoret i England

Rollen innefattar även personalansvar för ett par personer och du kommer att rapportera direkt till Jan som är VD för Acal Bfi Nordic. 

Vem letar vi efter?
Du har en akademisk examen inom ekonomi och relevant arbetslivserfarenhet bakom dig. Du brinner för ekonomistyrning samtidigt som du känner dig trygg i din redovisning. Du har flerårig erfarenhet från budget- och prognosarbete samt rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäljningsintensivt bolag samt av att leda personal och team framgångsrikt.

Som person är du proaktiv, lösningsorienterad och relationsskapande och ditt arbetssätt präglas av noggrannhet, struktur och prestigelöshet. Vidare är du analytisk och har förmågan att formulera strategier samt även implementera dem operativt. Du drivs av att effektivisera och utveckla processer och rutiner samt har ett intresse för system och digitala verktyg. Du har dessutom goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 6 juni 2022. I den här rekryteringen samarbetar Acal Bfi Nordic med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Hanna Bulldra på 0733-68 16 61 eller hanna.bulldra@mpya.se, alternativt Maria Brisheim på 0708-42 13 77, maria.brisheim@mpya.se. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ekonomichef till Acal BFi Nordic

Mpya Finance AB