ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Rosendals Trädgård

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-10-06

Ansök nu

Ekonomichef till Rosendals Trädgård

Vi söker Ekonomichef till Stiftelsen Rosendals Trädgård

Är du en självgående och driven Ekonomichef som gillar struktur, utveckling och att skapa hållbara affärer? Brinner du för hållbarhetsfrågor och lockas av att jobba idéburet och samtidigt kommersiellt? Vill du arbeta på en arbetsplats som har som vision att inspirera till njutningsfull och samtidigt hållbar livsföring? Nu söker vi en Ekonomichef som vill vara med att ta Rosendals Trädgård till nästa nivå!  

Vad kan Rosendals Trädgård erbjuda dig?

Stiftelsen Rosendals Trädgård är inne i en expansiv utvecklingsfas där vi inom de närmste åren kommer genomföra en omfattande om-/tillbyggnad för att ta vår besöksdestination och affär till nästa nivå. Bygget sker i nära samarbete med vår hyresvärd Kungliga Djurgårdsförvaltningen. 

Rosendals Trädgård är älskat av så väl Stockholmare som svenska och internationella turister. Årligen gästas platsen av ca en miljon besökare. Med ett ökande besökstryck, ett starkt varumärke och en lång historia av att jobba med hållbarhet, odling, mat, dryck och cirkulära flöden är Rosendals Trädgård mer aktuellt än någonsin.

Stiftelsen skapades för snart 40 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten. I dag tolkar vi alltså uppdraget i vidare bemärkelse: Att vara en förebild och att genom sinnliga upplevelser inspirera till en njutningsfull och samtidigt hållbar livsföring. Vi vill vara en scen för hållbarhetsfrågor i stort och sprida kunskap och intresse om sambanden mellan jord och bord, kropp och själ, natur och människa.

Vi tror på människan och vill själva dra vårt strå till stacken för en bättre värld, för både oss själva och för kommande generationer. För oss handlar det om att både bidra och ta ansvar. Vi vill “så frön” för framtiden och inspirera fler av driva utvecklingen framåt!

Om rollen
Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret att självständigt leda och utveckla ekonomiarbetet. Vi vill fortsätta utvecklingen av en affärsdriven ekonomifunktion som hushåller med resurser, säkerställer lönsamhet, och som stödjer strategier och tillväxt i enlighet med Rosendals Trädgårds vision och finansiella mål. 

Du är involverad i alla strategiska och ekonomiska beslut; du ingår i ledningsgruppen och jobbar tätt med VD och övrig ledning. En viktig del av arbetet är också att på ett pedagogiskt sätt stötta och utmana den operativa driften i verksamheten.

I tjänsten ingår personalansvar för två personer och du rapporterar till VD. Du är även adjungerad på styrelsemöten. 

Stiftelsen Rosendals Trädgård har ett antal helt olika affärsområden – alla med sina olika utmaningar och möjligheter – en ”minikoncern” brukar vi säga. Majoriteten av intäkterna kommer från Food & Beverage, men även kurser och tjänster. För rätt person kan detta vara ett mycket stimulerande arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Handleda, coacha och utveckla ditt ekonomiteam 
 • Handleda, coacha och utveckla ledningsgrupp och teamleaders i ekonomifrågor
 • Ansvar för redovisningen och att legala och skattemässiga kravs efterlevs
 • Ansvar för månads-, kvartals-, årsbokslut samt kassaflöde
 • Ansvar för upprättande av årsredovisning och deklarationer samt kontakter med revisorer
 • Delaktig och stöd i analyser och ekonomiska frågor till verksamheten
 • Säkerställa att faktureringen görs med god kvalitet och leverantörsfakturor betalas i rätt tid
 • Bereda styrelsematerial samt föredragande på styrelsemöten
 • Ansvar för budget- och prognosprocessen
 • Ansvar för likviditetsuppföljning och likviditetsprognos samt kontakter med bank
 • Ansvar för avtalsfrågor och försäkringar
 • Kontinuerligt arbeta med utveckling och processförbättringar

Aktivt delta i verksamhetens HR-frågor 

Vem letar vi efter? 
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från roller som kvalificerad redovisningsekonom och som ledare, t ex som redovisnings- eller ekonomiansvarig. Du är bokslutssjälvständig samtidigt som du brinner för affärsekonomi och ekonomistyrning. Dessutom har du erfarenhet från budget- och prognosarbete samt rapportering. Du är strukturerad och gillar att kontinuerligt se över rutiner, processer och arbetssätt för vidareutveckling av ekonomifunktionen. Du är kommunikativ och har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. En viktig uppgift är att tillgängliggöra ekonomin på ett pedagogiskt och inspirerande sätt för övriga organisationen. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från restaurangbranschen och/eller besöksnäringen samt kunskaper inom personaladministration, kollektivavtal mm. Kanske har du gjort en karriärresa och vill nu ta dina erfarenheter till en ny plats där du kan bidra med din kraft, energi och klokskap? 

Som person är du positiv, nyfiken och driven. Du jobbar proaktivt och har lätt för att arbeta i förändring. Du är analytisk och har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Du är lyhörd, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Ditt hjärta är varmt. Du gillar människor, att jobba tillsammans i team, trygg i att fatta beslut och trivs i rollen som ledare. Du har ett stort engagemang, brinner för företagets verksamhet och utveckling, och har god etisk förankring i arbetet. 

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Rosendals Trädgård med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Det här är Rosendals Trädgård idag
Verksamheten har utvecklats av alla de eldsjälar som genom åren verkat på platsen. Det började med några nedgångna växthus och en trädgård i förfall. Idag 40 år senare har Rosendals Trädgård – förutom odling på fält och i växthus, park, rabatter, växtförsäljning mm – en omfattande Food & Beverage-verksamhet. Där ingår vårt KRAV-certifierade Trädgårdskafé, vedugnsbageri, gårdsbutik med egen mat- och dryckes-förädling samt en stor fest/event-verksamhet året om. Därtill har vi ett omfattande utbud av kurser, utställningar och evenemang. Sedan 2012 är vår stolthet Lek Odla Väx! – en pedagogisk odlingsverksamhet för barn som genom åren tagit emot tusentals barn som lära om kretslopp och odling. Vi erbjuder också diverse florist- och trädgårdstjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och organisationer. 

Skötsel och utveckling av park och trädgård sker uteslutande med intäkter från verksamheten. Vi uppbär inga statliga eller kommunala stöd för att hålla trädgården öppen för allmänheten. 

Välkommen att söka till oss på Rosendals Trädgård – en oas för växande, hållbarhet och njutning – bara ett stenkast i från Stockholms innerstad.

https://www.rosendalstradgard.se/start/om-oss/

 

Dela detta jobb

Ekonomichef till Rosendals Trädgård

Mpya Finance AB