ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Elektroskandia söker en Segmentschef till Industri

Företag Elektroskandia
Ort
Utgår

2022-08-17

Ansök nu

Elektroskandia söker en Segmentschef till Industri

Vill du bli en del av en arbetsplats där vi värdesätter olikheter och lägger ett stort fokus på utveckling? Inom Elektroskandia arbetar ett gäng individer med olika styrkor och kvaliteter. Vi drivs av mottot att det är tillsammans vi blir bättre på det vi gör. Håller du med oss? Välkommen in med din ansökan redan idag!

Ort: Enligt överenskommelse Anställningsform: Tillsvidare

Vi erbjuder dig
Att få arbeta inom en global koncern där vi satsar på hållbara och långsiktiga lösningar så att vår bransch är med och bidrar till en bättre värld. Vi har styrkan i vår globala räckvidd genom Sonepar men också i lagandan och den familjära känslan inom Elektroskandia. Hos oss kan du utvecklas i din roll, med dina kollegor och med vårt företag.

Elektroskandia söker nu en driven och engagerad ledare som vill ta sig an sig utmaningen att driva vår industriella affär och dess säljorganisation vidare mot en fortsatt starkt tillväxt i en expansiv marknad.

Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i ett positivt gäng med utrymme för egna initiativ och goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss vill vi att du kontinuerligt utvecklas i din roll, dels genom egna insatser och genom våra interna utbildningsmöjligheter

Arbetsuppgifter
Som Segmentschef ansvarar du för en av företagets strategiskt viktiga kundsegment, där du hanterar och bearbetar centrala kunder på den svenska marknaden och därmed skapar förutsättningar för vår regionala och rikstäckande säljorganisation.

Du kommer att jobba i ett centralt team med att utveckla affären gentemot vårt strategiskt viktiga kundsegment Industri. Ett brett uppdrag där organisationen hanterar stora centrala kunder på den svenska marknaden inom såväl process- som tillverknings-industri och OEM-marknaden. Du har det övergripande ansvaret för segmentets försäljningsmål och lönsamhet.

Du leder och utvecklar en organisation bestående av centrala Key Account Managers, du förväntas vara operativ i det dagliga med en egen frekvent dialog mot såväl kunder som leverantörer samt gentemot koncernens internationella Marknadschefer.

Tillsammans tillämpar ni metoder och arbetssätt där du som segmentschef får genom resultatinriktat ledarskap och uppföljning, möjlighet att kommersiellt vidareutveckla vår strategiska affär. Med syfte och mål att genom tillväxt och lönsamhet fortsatt stärka företagets position på den svenska marknaden. Några av arbetsuppgifterna kommer att vara:

  • Prestationsbaserat ledarskap med ansvar för kostnader samt resultatuppföljning.

  • Skapa avtal och förutsättningar för strategisk tillväxt och lönsamt samarbete med utvalda kunder genom kund- och leverantörsförhandling.

  • Aktiv bearbetning av kunders centrala funktioner, stöd till företagets försäljningsorganisation vid projekt och större affärer

  • Intern stödfunktion och kommunikatör/ambassadör till företagets övriga Divisioner

  • Analys och uppföljning samt delaktighet i framtagandet av affärsstödjande nyckeltal samt långsiktiga strategier och målsättningar

  • Leda och coacha medarbetarna inom segmentet samt i matrixen bistå regionchefer med att driva den industriella försäljningen via den regionala försäljningsorganisationen

Vi söker dig med...

Vi söker dig som har erfarenhet ifrån elbranschen och industrin, gärna med inriktning försäljning med övergripande affärsansvar. Du har gärna högskoleutbildning eller mångårig erfarenhet ifrån likvärdiga uppdrag. Vi söker en Chef med goda ledaregenskaper och nödvändig branscherfarenhet ifrån den svenska elmarknaden. Du förväntas vilja vara en god ledargestalt och ett föredöme inom teamet och företaget i stort.

Du är strukturerad, resultatorienterad och har en god analytisk förmåga samt drivs av utveckling och affärer. Du är ansvarsfull, affärsmässig och skapar förtroende i dina relationer som du underhåller kontinuerligt. Du har lätt för att samarbeta, är van vid ett högt tempo och gillar att hantera flera saker samtidigt. Integritet och etisk kompass är också viktiga egenskaper för att bli framgångsrik i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då arbetsuppgifterna innebär en hel del formell korrespondens med kund, både gällande avtalsformuleringar samt övrig textförfattning, ställer tjänsten krav på goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Inför en anställning hos oss på Elektroskandia genomför vi en bakgrundskontroll.

Ansökan
I våra rekryteringar arbetar vi med ett löpande urval vilket innebär att vi löpande går igenom ansökningar och bjuder in till intervjuer. Tjänsten kan därför komma att tillsättas före ansökningstiden löper ut. Sista dagen att ansöka är den 17 augusti 2022. För denna tjänst använder vi oss av en extern rekryterare. Har du frågor angående tjänsten, rekryteringsprocessen eller vill skicka in en ansökan är du varmt välkommen att kontakta Sven Waldenström, Birn+Partners Tfn. +46 707 155 222 eller sw@birn-partners.com. Vill du veta mer om Elektroskandia är du varmt välkommen att kontakta Rickard Dittlau, Direktör försäljning tfn. +46 8 92 37 80.
Facklig kontaktperson för Unionen är Patrik Bäckström tfn. +46 40 38 51 13.

Elektroskandia Sverige AB är en del av Sonepar-koncernen som idag är världens största och ledande elgrossist. Vi marknadsför och säljer elmateriel och systemlösningar till en bred och diversifierad kundbas inom teknikområdena kraft/automation, tele/data, säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter.  Vi äger varumärkena Cylinda och Cardi.

Besök gärna våra hemsidor: www.elektroskandia.se , www.cardi.se , www.cylinda.se samt www.sonepar.com, där finner du mer information om vår verksamhet och koncern. 

 

Dela detta jobb

Elektroskandia söker en Segmentschef till Industri

Elektroskandia