ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Enheten för elektroniska kommunikationstjänster söker en drivande och utvecklingsorienterad enhetschef

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-18

Ansök nu

Enheten för elektroniska kommunikationstjänster söker en drivande och utvecklingsorienterad enhetschef

Har du intresse och förmåga att leda och utveckla en verksamhet och inspirera kvalificerade medarbetare? Vill du bidra till att alla i Sverige får tillgång till ett bra utbud av elektroniska kommunikationstjänster, till rimliga villkor och priser? Då kan du vara den enhetschef vi söker!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som chef för enheten för elektroniska kommunikationstjänster och medlem av avdelningens ledningsgrupp arbetar du för att hela PTS ska nå ett gott resultat. Förutom att leda och fördela arbetet för de ca 10 medarbetarna på enheten ingår också personal- och arbetsmiljöansvar, ansvar för årlig planering och uppföljning samt budgetansvar. I rollen ingår det att tydliggöra uppdrag och mål samt planera, utveckla och följa upp verksamheten i dialog med medarbetarna. I rollen som enhetschef är det även viktigt att man tycker om att samarbeta, leda och utveckla kvalificerade medarbetare och verksamheten. I rollen ingår också att initiera och driva utvecklingsarbete och att arbeta med att skapa väl fungerande team som bygger på delaktighet, ansvarstagande och engagemang.

Vi söker dig med:

 • Akademisk examen inom juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande relevant utbildning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Praktisk erfarenhet av ledning och ledarskap

Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av:

 • EU-rätt, konkurrensfrågor, marknadsreglering
 • Offentlig förvaltning
 • Utrednings- och analysarbete
 • Personalansvar, projektarbete och projektstyrning, förändringsarbete och grupputveckling
 • Marknaden för elektronisk kommunikation, elektroniska kommunikationstjänster
 • Förståelse för internets värdekedja och dess aktörer och tjänster

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är:

 • Mål- och resultatorienterad
 • Planmässig och strukturerad
 • Drivande
 • Lösningsorienterad

Enheten
Inom avdelningen ansvarar enheten för frågor om olika förädlade fasta och mobila tjänster samt tjänster som tillhandahålls och distribueras över internet. Reglering av samtrafik, roaming och broadcasting tillhör enhetens traditionella arbete medan flaskhalsproblematik med anknytning t.ex. till öppet internet, digitala plattformar och oberoende leverantörers tjänster över internet (s.k. OTT-tjänster) tillhör enhetens viktigaste framtidsfrågor. Frågor om tillträde till innehåll, data och databehandlingar såsom AI kan också komma att beröra enheten. Enheten deltar i många sammanhang internationellt, bl.a. inom Berec, när t.ex. nya regelverk tas fram eller när befintliga EU-gemensamma regelverk ska tillämpas på ett harmoniserat sätt.

Att arbeta på PTS:
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 18 augusti

För mer information kontakta avdelningschef Rikard Englund på tel 08-678 56 44 eller HR-specialist Linn Arnewing, telefonnummer 08-678 57 01.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

 

 

Dela detta jobb

Logga
Enheten för elektroniska kommunikationstjänster söker en drivande och utvecklingsorienterad enhetschef

Post- och telestyrelsen - PTS