ledningsjobb.se

Regionhälsan Psykologenheten Skaraborg för mödra- och barnhälsovård
Regionhälsan är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Nuvarande enhetschef går i pension och vi söker nu efter en efterträdare till vår enhet. 

Om oss

Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Skaraborg är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård barn och unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med totalt ca 100 anställda psykologer samt enhetschefer och en områdeschef som också är psykologer.

Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Enheten är en del av Regionhälsan och en fri nyttighet för mödra- och barnhälsovården. Vi möter barn och vuxna, har föräldrakontakter såväl individuellt som i grupp. I uppdraget ingår konsultation till personal och föräldrar, utvecklingsuppföljningar av barn 0-5 år, psykologiskt föräldrastöd samt samverkan med våra partners.

Vi är nu 12 psykologer samt en sekreterare anställda inom enheten i Skaraborg som är samlokaliserade på mottagningar i Lidköping, Skövde och Falköping. Verksamheten bedrivs också ute på filialer, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler runt om i Skaraborg.

Om arbetet

I ditt uppdrag som enhetschef har du ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, vilket inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten.

Som enhetschef kommer du att ingå i en operativ ledningsgrupp tillsammans med fyra andra enhetschefer och en områdeschef med regionövergripande ansvar. Du är direkt underställd områdeschefen och kommer att vara en del av områdets ledningsgrupp.

I chefsuppdraget ingår viss tid för uppdrag inom psykologverksamheten som exempelvis del i utvecklingsuppdrag eller kliniskt arbete.

Om dig

Vi söker dig som vill anta nya utmaningar, vill leda andra och tillvarata verksamhetens intresse. Du är legitimerad psykolog och har några års erfarenhet av psykologarbete. Om du har erfarenhet inom samma eller liknande verksamhet och tidigare ledarerfarenheter ser vi det som meriterande.

Du har förmåga att ta initiativ, ser till helheten och kvalitet samt tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål. Ditt ledarskap är närvarande och respektfullt. Du arbetar med att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna och har ett tydligt ledarskap och god social kompetens. Vi ser gärna att du har intresse för digitala vårdmiljöer och utvecklingsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Fast månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    80- 100%, sysselsättningsgrad kan diskuteras
Ort    Skaraborg efter överenskommelse
Län    Västra Götalands län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/440
Kontakt    
Helén Antonson, Områdeschef, 0705 – 82 02 27
Facklig företrädare    
Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 0705 - 08 67 81
Publicerat    2020-01-24
Sista ansökningsdag    2020-02-23

Enhetschef

Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Dela detta jobb