ledningsjobb.se

Enhetschef

Ort
Utgår

2020-04-12

Ansök nu

Enhetschef

Arbetsplatsbeskrivning
Ung Fritid är en av tre verksamhetsavdelningar inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Ung Fritid ansvarar för den öppna fritidsverksamheten i Jönköpings kommun. Med utgångspunkt från våra fritidsgårdar, på olika geografiska områden, är vårt uppdrag att ge barn och unga en meningsfull fritid. I den öppna fritidsverksamheten finns ambition och uppdrag att skapa förutsättningar för goda uppväxtvillkor för barn och unga i vår kommun. Vi vill utifrån demokratiska värderingar ge utrymme för ungdomar att mötas. Vi vill erbjuda fritidsaktiviteter som stimulerar, förverkligar, stärker och berikar ungas utveckling och välbefinnande. Den öppna fritidsverksamheten ska präglas av öppenhet och mångfald och vara attraktiv för barn och unga i åldern 10-25 år, med fokus på åldrarna 10-19 år.

Kultur- och fritidsförvaltningen har från och med 2020 ett utökat verksamhetsuppdrag kring socialt förebyggande arbete i Jönköpings kommun. Avsikten med uppdraget är att utveckla och utöka det förebyggande och utåtriktade arbetet riktat mot barn och unga. Uppdraget innebär arbete med att förhindra en ogynnsam utveckling för ungdomar som löper stor risk att hamna i missbruk, kriminalitet och en destruktiv livsstil. Tillskapandet av en ny enhet är en förstärkning av kommunens befintliga samverkansarbete kring barn och unga.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu enhetschef som vill vara med att forma och leda denna nya enhet. Då enheten befinner sig i en uppbyggnadsfas kommer du som enhetschef vara med och utforma verksamhetens innehåll. Du är en person som gillar utmaningar och hanterar att arbeta med verksamhetsutveckling även om alla delar i uppdraget inte är helt fastställda. Du kommer i arbetet som enhetschef för enheten arbeta med nära samverkan med kommunens övriga förvaltningar, föreningar och civilsamhället samt med myndigheter såsom polis och räddningstjänst.

Som enhetschef för den nya enheten ingår också arbetsuppgifter med samordning kring och representation i befintlig samverkansstruktur kring barn och unga i kommunen.

Som enhetschef ansvarar du för ekonomi, personal och verksamhet inom din enhet. Du är underställd avdelningschefen för Ung fritid och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Tillsammans med övriga chefer arbetar du med avdelningens övergripande utveckling.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleexamen inom ett för tjänsten lämpligt område eller annan utbildnings som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Chefs – och ledarerfarenhet är mycket meriterande.  Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna utifrån ett socialt förebyggande perspektiv.
Önskvärt är att du har erfarenhet och god kännedom om föreningslivet och dess inverkan på barn och ungas uppväxtvillkor.
Du har erfarenhet av att leda andra människor mot ett uppsatt mål och gemensamt uppdrag. Som ledare är du flexibel utifrån förändrade förutsättningar i omvärlden och du kan fatta svåra beslut när så krävs. Du arbetar systematiskt och lösningsfokuserat och trivs med att samverka med många aktörer, såväl internt som externt.

Du formulerar dig väl i tal och skift samt har god datorvana.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Då våra verksamheter verkar främst på tider då barn och unga har sin fria tid kan därmed behov av arbete och representation på kvällar och helger förekomma.
B-körkort är ett krav. 
Friskvård och förmåner som vi erbjuder är bland annat; en friskvårdstimme i veckan, entré och bussresa till Bokmässan samt fri träning och bad på alla våra anläggningar.

Upplysningar
Andreas Törnkvist, Avdelningschef Ung fritid. Tfn 036-103812
Johan Söderman, Vision. Tfn 036-105700

Om oss

Jönköpings kommun

Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Förvaltning    Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats    Ung fritid
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    Snarast eller enligt övrenskommelse
Sista ansökningsdag    2020-04-12
Referensnr    20-42-0005
Publicerad    2020-03-23

Dela detta jobb

Enhetschef

Jönköpings kommun