ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef för säkerhet och arkitektur - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-09

Ansök nu

Enhetschef för säkerhet och arkitektur - Vattenfall Eldistribution

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid.
Vi har en gemensam vilja att driva mot morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.  
Vattenfall Eldistribution söker en Enhetschef för Säkerhet och Arkitektur, tillika säkerhetsskyddschef affärsområdessäkerhetschef (eng. Business Area Security Officer) och säkerhetschef för affärsområdet Distribution.
  
Som chef för enheten ansvarar du för säkerhet inom områdena fysisk, personal, information & Cyber, samt beredskap, incidenthantering och Business Continuity Management. Du äger och utvecklar även bolagets arkitekturkompetens.
  
Som säkerhetskyddschef ansvarar du bland annat för att kontrollera att verksamheten bedrivs i enlighet med säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen samt gällande myndighetsföreskrifter. Vidare ansvarar du även för ett koordinerat, systematiskt och riskbaserat säkerhetsarbete inom affärsområdet i enlighet med vårt ledningssystem (SMS).
  
Rollen är ny i vår organisation och du ingår i Vattenfall Eldistributions ledningsgrupp och leder två direktrapporterande avdelningschefer och tar därmed en aktiv del inom verksamhetens utveckling att möjliggöra en fossilfri framtid inom en generation. Du samordnar arbetet med säkerhetsansvariga inom övriga dotterbolag inom affärsområdet samt med koncernens säkerhetsfunktioner. Du rapporterar till VD för Vattenfall Eldistribution.
  
Din erfarenhet

Du har relevant utbildning på universitetsnivå och erfarenhet från näringslivet. Certifiering inom följande är meriterande: PECB ISO/IEC 27001 Lead Implementer, Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC), Certified Information Security Manager (CISM) samt lämplig BCM certifiering.
  
Du har en gedigen erfarenhet av leda medarbetare men också av att leda genom ledare. Du är väl insatt i reglerande lagstiftning inom säkerhetsskyddet och har god erfarenhet i att implementera säkerhetsskyddsåtgärder på ett företagsmässigt fungerande vis. Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska och har en god kommunikativ förmåga.
  
Du som person

För att vi skall kunna nå våra mål krävs ett starkt och engagerat ledarskap. Med det menar vi ett ledarskap som gör det möjligt för medarbetarna att nå sin fulla potential samt se sitt bidrag till helheten. För att lyckas i rollen behöver du vara en naturlig lagspelare, pålitlig i dina åtaganden, ha stark analytisk förmåga och ett mycket gott omdöme. I tillägg till detta är du van vid att leda i förändring och har en god förmåga att skapa trygghet i den snabba utvecklingen vårt samhälle står inför.
  
Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
  
Mer information om att jobba på Vattenfall hittar du här:

https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

Övrig information

För frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Annika Viklund, 0703-997234 eller chef för People & Culture Alice Øritsland, 0706-796592. För frågor kring processen är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson, 0700-398770.
  
Fackliga representanter är Eva Jirhem, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
  
Placeringsort: Solna. Resor inom framför allt Sverige ingår i rollen.
  
Välkommen med ditt CV och ett personlig brev senast 28 november, urval kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan.
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad varför säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
    #LI-AJ1 

Dela detta jobb

Enhetschef för säkerhet och arkitektur - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB