ledningsjobb.se

Enhetschef GIS

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-28

Ansök nu

Enhetschef GIS

Arbetsbeskrivning

Till GIS-enheten söker vi nu en engagerad och drivande enhetschef som vi erbjuder ett stimulerande arbete med helhetsperspektiv för verksamheten.

På avdelningen Utveckling och Projekt genomför vi uppdrag och projekt för förvaltningens handlingsplaner, anläggningar, byggnader, bidrag i stadsplanering och forskning. Vi har oslagbart roliga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna, varje dag. Det är en häftig känsla!

GIS-enheten är Kretslopp och vattens experter på geografiska data och mätning med tillhörande stödsystem. Vårt uppdrag innefattar systemförvaltning av GIS-system, anläggningsdokumentation och mätning, hantering av ledningslägesinformation och annan verksamhetsdata, underhålla och utveckla spridningstjänster samt att bidra med vår expertis i olika projekt. Vi säkrar åtkomsten till våra anläggningar när det byggs i staden. På enheten arbetar GIS-ingenjörer, kartingenjörer och mätingenjörer. Enheten arbetar aktivt för att utveckla våra system och ligga i framkant för att kunna erbjuda säkra och användarvänliga arbetsverktyg för förvaltningen. Du bidrar till att geografiska data kan användas i förvaltningens utveckling inom digitalisering och AI.

I arbetet som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Rollen innebär att ge medarbetarna förutsättningar att bidra till verksamhetens uppdrag och mål. Teknisk kompetens, god kännedom om bygg och anläggning samt kontakter med övriga enheter på förvaltningen, staden och externa parter präglar arbetet. Du kommer arbeta löpande med uppföljning, analys, målstyrning, långsiktig planering och utveckling av den egna enheten.

Vem blir din chef?
Anna Lanne Davidsons ledarskap kännetecknas av lyhördhet, engagemang och struktur.
Att se medarbetare utvecklas är något som Anna tycker är viktigt och som grund i detta arbete använder hon sig av utvecklande ledarskap (UL). Anna förväntar sig att medarbetarna har vilja att bidra till verksamhetens mål, verksamhetsutveckling och gott arbetsklimat. - Jag vill bidra till ett bra liv för människor och ett hållbart samhälle, säger Anna.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom lantmäteri, samhällsbyggnad, IT eller annan relevant inriktning samt flerårig kvalificerad yrkeserfarenhet inom branschen. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet av GIS eller mätning.

Vi söker dig som har ledarerfarenhet, är trygg både i dig själv som person och i din roll som ledare. Din ledarerfarenhet är från rollen som chef, projektledare, arbetsledare eller annan ledare exempelvis inom idrott. Det är meriterande om du har erfarenhet som chef. Tjänsten är säkerhetsklassad. Svenskt medborgarskap krävs.

Du är strukturerad i att du upprättar tydliga mål, arbetar systematiskt, ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Vidare ser vi att du har ett starkt engagemang och entusiasm för arbetet där du som ledare tar initiativ och ansvar för att leda utvecklingsarbetet tillsammans med dina medarbetare. Du är bra på att utveckla en positiv samverkan och skapar goda relationer både inom och utom organisationen. Du stöttar, utmanar och coachar dina medarbetare till att utvecklas både som individer och inom sina yrkesroller.

En del i rekryteringsprocessen är att du kommer att träffa medarbetarna över en fika i slutfasen av rekryteringen.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Rekrytering sker löpande.

Övrig information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Göteborg växer som aldrig förr. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart.

Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden.

 

Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2020-05-01. Tillträde sker enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Anna Lanne Davidsson
Biträdande avdelningschef
Telefon: 031-3680 71 60
E-post: anna.davidson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Fackliga företrädare
Olle Dahlberg
Saco
Telefon: 031-368 72 68
E-post: olle.dahlberg@kretsloppochvatten.goteborg.se

Siw Samuelsson
Vision
Telefon: 031 - 368 27 43
E-post: siw.samuelsson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Sandy Westergren
Kommunal
Telefon: 031 - 368 72 60
E-post: sandy.westergren@kretsloppochvatten.goteborg.se

Dela detta jobb

Enhetschef GIS

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad