ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef inom VA-projekt till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Enhetschef inom VA-projekt till VA SYD

Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad organisation med tydligt utvecklingsfokus? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs av att utveckla både teknik och människor? Då kan du vara vår nya enhetschef!

Det här handlar jobbet om

Som enhetschef för VA-projekt leder du enheten som består av flertalet dedikerade och högt uppskattade projektledare, projektörer och två teamledare. Enhetens uppdrag omfattar bl.a. att bygga om och förnya ledningsnäten, bygga överföringsledningar samt ansluta befintlig bebyggelse med egna avloppslösningar. Tillsammans driver enheten ett stort antal projekt varje år. Såväl lite mindre som riktigt stora infrastrukturprojekt. I rollen som enhetschef är ditt uppdrag att säkerställa långsiktighet i en verksamhet i utveckling, såväl som att sätta dig in i tekniska frågeställningar i projekten och stötta medarbetarna i vardagen som periodvis är intensiv med tuffa deadlines och komplicerade projekt.

Som enhetschef är du en del av ledningsnätsavdelningens ledningsgrupp och tillsammans med avdelningschefen och övriga enhetschefskollegor arbetar du strategiskt med ansvar och ägarskap för VA SYDs utveckling och målarbete. 

I rollen som enhetschef för VA-projekt ingår:

 • Övergripande ansvar för enheten såsom planering, budget, prognos och uppföljning

 • Personalansvar och resursplanering för enheten

 • Strategisk påverkan genom din delaktighet i avdelningens ledningsgrupp

 • Att agera ombud i större entreprenader och upphandlingar

 • Att agera projektägare för enhetens projekt 

 • Dagligt stöd i tekniska frågeställningar kopplat till pågående infrastrukturprojekt

 • Omvärldsbevakning för att utveckla verksamheten och möta kundernas behov.

Vi erbjuder

Du kommer till en dynamisk roll med många externa kontakter där en viktig del i jobbet är att bygga långsiktiga relationer och på så vis skapa synergier med andra ledningsägare, för framtida investeringar. Förutom en spännande tjänst kommer du till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Enheten tillhör Ledningsnätsavdelningen som är placerad på huvudkontoret nära Malmö C. På avdelningen arbetar omkring 80 personer med uppdrag att bygga ut, förbättra, dokumentera och analysera ledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna i VA SYDs fem medlemskommuner. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Se filmer med dina blivande kollegor: www.vasyd.se/hejingenjör

Vem är du?

VA SYD har tydliga och ambitiösa mål och nu söker vi dig som vill medverka till att vi når dem! Vi söker dig som vill leda genom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet i en verksamhet som ständigt utvecklas. Eftersom VA SYD står inför krav på ökad effektivisering som kräver affärsmässighet och ett utvecklingsorienterat arbetssätt, tror vi att du motiveras av det. Du är coachande i ditt ledarskap och uppmuntrar idéer och nytänkande och trivs med att skapa resultat genom andra. VA SYD värdesätter modiga ledare och lägger stor vikt vid din förmåga att skapa nätverk, samverka och kommunicera på ett transparent och positivt sätt. Du har förmågan att se varje individ och samtidigt samla gruppens engagemang i syftet att nå målen och bygga vidare på detta framgångsrika team! 

Din erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av ledarskap från en chefsroll i samhällsbyggnadsbransch

 • Erfarenhet av att leda i förändring är meriterande

 • Projektledarerfarenhet utifrån vedertagna projektmetodiker

 • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område 

 • Erfarenhet av, såväl som ett stort engagemang för, miljö-, klimat- och stadsutvecklingsfrågor

 • B-körkort

 • Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

Här hittar du kartan över VA SYDs produktionsanläggningar och arbetsplatser.

Dela detta jobb

Enhetschef inom VA-projekt till VA SYD

VA SYD