ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef inom verksamhetsområdet kontraterrorism

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Enhetschef inom verksamhetsområdet kontraterrorism

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren och driven enhetschef till avdelningen för signalunderrättelser. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Du tillhör avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning i underrättelsesyfte. Våra uppdragsgivare är regeringen, Regeringskansliet, Försvarsmakten, Säkerhetspolisen och Nationella operativa avdelningen.
Vi söker nu en enhetschef till en av enheterna inom verksamheten för kontraterrorism.

I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda din enhets underrättelseproduktion tillsammans med en underrättelseledare. Du fokuserar på att enheten fungerar optimalt genom att utveckla och driva verksamheten framåt vad gäller prioriteringar, arbetsmetoder och processer. I arbetet ingår att säkerställa att produktionen sker i enlighet med gällande tillstånd, föreskrifter och lagstiftning vilket kräver att du skapar en god förståelse för detta. Det är en händelsestyrd verksamhet som snabbt kan skifta fokus där du som chef blir en viktig beslutsfattare. Vid behov kan du som chef komma att jobba utanför ordinarie arbetstider om verksamheten kräver det. Du tar fram underlag till de tillstånd som är kopplade till verksamheten du leder och svarar för enhetens tillståndsansökningar i domstol. I rollen ansvar du också för att kvalitetssäkra utgående rapporterings riktighet avseende innehåll och integritetsaspekter.

Enheten du leder är en mellanstor grupp med olika kompetenser hos medarbetarna. Du är närvarande i det dagliga arbetet och motiverar och säkerställer att teamet har rätt förutsättningar och information för att leverera i enlighet med FRA:s produktionsplan. Som enhetschef ansvarar du för personal-, budget- och verksamhetsfrågor och arbetar för att skapa ett trivsamt arbetsklimat. Du har ett nära samarbete med andra enhetschefer och ingår i områdets ledningsgrupp där du rapporterar till kontorschefen. Du har många kontakter inom myndigheten liksom många externa kontakter med uppdragsgivare, andra underrättelseorganisationer samt kontroll och tillsynsorgan. Resor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan

För att vara rätt person för jobbet och trivas i rollen söker vi dig som har kunskap och erfarenhet enligt följande:

  • En akademisk examen alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

  • Du är en ledare med flera års erfarenhet av att driva verksamhetsfrågor och hantera personal och personalärenden i tidigare chefs- eller ledarroll.

  • Du har grundläggande datorkunskaper och är en van användare av de vanligaste digitala verktygen.

Det är även meriterande om du har kunskap eller erfarenhet från ett eller flera av följande områden:

  • Erfarenhet från arbete i verksamhet med operativ karaktär, som chef eller medarbetare.

  • Erfarenhet från Underrättelseverksamhet, som leverantör eller som mottagare av underrättelser.

  • Erfarenhet från arbete i verksamhet med utredande eller analytisk karaktär, som chef eller medarbetare.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med en naturlig förmåga att leda och motivera andra. Du är en problemlösare som genom din analytiska förmåga och ditt helhetsperspektiv förutser och kan lösa problematiska situationer. Med din kreativitet bidrar du med nya initiativ och arbetssätt som driver verksamheten framåt. Tydlig kommunikation är en naturlig del av ditt arbete och genomsyrar ditt sätt att förmedla information till andra. Du har en förmåga att arbeta koncentrerat under längre perioder och förblir motiverad och entusiastisk även vid ökad arbetsbelastning. Vi ser att du har lätt för att skapa goda kontakter och bygga nätverk, såväl internt som externt, samt att samarbeta effektivt med andra.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig på telefon 010-557 44 85. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-09. 
Referensnummer 4048/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

Enhetschef inom verksamhetsområdet kontraterrorism

Försvarets Radioanstalt