ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef IS/IT – Forsmark och Ringhals

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Enhetschef IS/IT – Forsmark och Ringhals

Söker du nya utmaningar som chef och samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Enhetschef till Forsmark och Ringhals gemensamma enhet IS/IT

Forsmarks och Ringhals gemensamma IT-miljö genomgår en spännande utveckling där vi genom den för bolagen gemensamma IT-beställarorganisation arbetar med att driva förändring mot en gemensam IT-infrastruktur mellan bolagen men även en samordning mot Vattenfall koncernen för att ta tillvara de synergier som finns av att tillhöra en större koncern.

Du kommer att ingå i en organisation som värderar säkerhet och samarbete högt samt vara en viktig person att fortsätta driva på den utveckling som vi nu genomgår.

Ditt ansvar och arbetsuppgifter:

Du kommer att leda Ringhals och Forsmarks gemensamma enhet för IT. Idag är enheten en beställarorganisation bestående av 10 medarbetare, där leveransorganisationen återfinns inom Vattenfall IT. Stort fokus ligger på att fortsätta den påbörjade resan med gemensam infrastruktur men också att utveckla IT-miljön till att uppfylla de behov som verksamheten har både ur ett användarperspektiv såväl som ur ett säkerhetsperspektiv.

Som enhetschef blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, planera, samordna och följa upp arbetet. Du ansvarar för de övergripande strategierna och planerna för IS/IT, Telekom, säkerställande av IT-säkerhet och att myndighetskrav tas om hand och följs upp.

Du ingår i avdelningen affärsstöds ledningsgrupp (innehåller även administration, ekonomi och inköp) och har ansvaret för kontakter inom företagen samt mot Vattenfallkoncernen inom ditt ansvarsområde. Du driver förändringar och förbättringar med hjälp av dina medarbetare och säkerställer att enheten utvecklats såväl som den IT-miljö bolagen verkar inom.

Du har personal-, budget- samt arbetsmiljöansvar för enheten.

Om dig

  • Vi ser att du har flerårig erfarenhet av IS/IT och IT-säkerhet i ledande position samt erfarenhet av att leda och utveckla IS/IT-verksamhet i industriellt företag med höga krav på tillgänglighet och säkerhet.

  • Relevant utbildning från högskola/universitet – gärna inom IT, som ingenjör eller ekonomi

  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

  • Körkort B – tjänsten innebär resor till respektive site

  • Det är meriterande om du som ledare drivit förändringsarbete med gott resultat.

Du kommer att rapportera till chef för Affärsstöd BU Nuclear Generation (Forsmark/Ringhals).

Dina personliga egenskaper:

Som enhetschef är du förtroendeskapande och har förmågan att engagera, både inom den egna enheten och mot övrig verksamhet inom såväl kärnkraften som Vattenfall. Du känner dig trygg med att leda och genomföra förändring. Att arbeta med organisationer som Forsmark och Ringhals kräver att du har sinne för struktur och ”ordning och reda”. Vidare har du god samarbetsförmåga, lätt för att kommunicera och motivera andra då tjänsten innefattar många kontaktytor och samarbeten inom och utanför enheten.

Om Forsmark

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Om Ringhals

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om Ringhals på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Mattias Hedenryd, 0768-066 593. Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger 070-19 45 664

Placeringsort

Ringhals eller Forsmark.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 22 maj 2022 via denna sida eller https://intranet.vattenfall.com/sv/my-workplace/employment/job-search/ (eller www.vattenfall.se/jobb)

Fackliga representanter

Forsmark: Irene Odin – Akademikerna, Philip Carendi – Ledarna, Conny Nordström – SEKO, Jeanette Manfredsson – Unionen

Ringhals: Johanna Dannberg – Akademikerna, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO, Eva-Lena Green – Unionen

Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

#LI-SE  

Dela detta jobb

Enhetschef IS/IT – Forsmark och Ringhals

Vattenfall AB