ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Enhetschef kapitalförvaltning och försäkringsmatematik

Ort
Utgår

2022-05-19

Ansök nu

Enhetschef kapitalförvaltning och försäkringsmatematik

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Fondtorgsavdelningen ansvarar för arbetet med premiepensionssystemets fondtorg, daglig handel med och värdering av premiepensionens fonder, granskning av fondförvaltare och fonder inför tecknande av avtal samt att de fondbolag vi har avtal med lever upp till regelverkets krav.

Vi söker en chef till vår nybildade enhet för kapitalförvaltning och försäkringsmatematik. Syftet med den nya enheten är att skapa ett mer integrerat samarbete mellan myndighetens aktuarier och kapitalförvaltare samt att vidareutveckla den traditionella försäkringen som är en växande produkt som bedöms kunna bli en viktigare komponent i premiepensionssystemet. Idag förvaltar vi cirka 60 miljarder i vår traditionella försäkring och ytterligare cirka 50 miljarder i andra portföljer.

Du kommer att leda en verksamhet med sex erfarna och specialiserade medarbetare, tre kapitalförvaltare, två aktuarier samt myndighetens chefsaktuarie. Chefsaktuarien tillhör administrativt enheten men rapporterar utifrån sin roll till myndighetens styrelse. Teamet präglas av ett starkt engagemang och driv för att tillsammans skapa ömsesidigt mervärde.

Aktuarierna gör analyser och beräkningar av bland annat reserver och kassaflöden, rapporterar och bidrar till utvecklingen av våra pensions- och försäkringsprodukter, främst inom premiepensionen. I uppdraget ingår även att informera och utbilda om försäkringstekniska beräkningar samt om premiepensionssystemet.

Kapitalförvaltarna ansvarar för förvaltningen av tillgångarna i en traditionell försäkring, som pensionärerna kan välja i stället för att ligga kvar i fonder på fondtorget. Den traditionella försäkringens tillgångar består idag av en ränteportfölj, som matchar de garanterade åtagandena i försäkringen, samt en tillväxtportfölj med globala aktiefonder och en investering i onoterade fastighetsaktier.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef tillämpar du ett aktivt och närvarande ledarskap där du motiverar, skapar delaktighet och förutsättningar för medarbetarna så att ni tillsammans kan utveckla verksamheten. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs med hög kvalitet, effektivitet och kostnadsmedvetenhet. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Utbildning och erfarenhet

Du har en relevant akademisk examen, är van att motivera och leda professionella och självständiga medarbetare samt har erfarenhet av att ingå i en ledningsgrupp. Du har mycket goda kunskaper inom kapitalförvaltning, av flera tillgångsslag, samt kunskaper om ALM, aktuariellt arbete, riskhantering och/eller försäkringsredovisning. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, samt har mycket goda kunskaper i arbetsrelevant engelska.

Meriterande
God förståelse för de särskilda krav på förhållnings- och arbetssätt som uppdrag inom statliga verksamhet kräver
Erfarenhet av extern kommunikation
Erfarenhet av att jobba med förändringsledning, utvecklings- och strategiarbete

Egenskaper

Du är prestigelös och har god samarbetsförmåga, präglad av såväl tillit som tydlig kommunikation. Du har god analytisk förmåga, liksom en god förmåga att på ett lättförståeligt sätt presentera finansiell information till grupper med varierande kunskapsbas.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Start enligt överenskommelse.

Som en del i rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer följt av referenstagning för slutkandidat.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.


Välkommen med din ansökan snarast, dock senast torsdagen den 19 maj

För mer information

Avdelningschef Erik Fransson tel. 010-454 29 14

Fackliga representanter:
SACO; Linda Modin, 010-454 33 36
ST; Helena Blomkvist, 010-454 28 53

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2022-05-19

Dela detta jobb

logga
Enhetschef kapitalförvaltning och försäkringsmatematik

Pensionsmyndigheten